В охороні кордону активно використовується корабельно-катерний склад та авіація Держприкордонслужби

НАЗАД
20 сiчня 2014 15:37

Протягом минулого року значних здобутків досягнуто в розвитку підрозділів Морської охорони Держприкордонслужби України та інтенсивно застосовувалась патрульна авіація. 

Протягом минулого року значних здобутків досягнуто в розвитку підрозділів Морської охорони Держприкордонслужби України. За цей час продовжувалось будівництво головного корабля Морської охорони «Корал» та другого катера Морської охорони «Орлан», які найближчими роками мають зійти на воду. Крім того, у службі на річкових ділянках було задіяні 72 малих плавзасоби. Для захисту інтересів держави у її економзоні діяло спеціальне угруповання різнорідних сил та засобів. Загалом оглянуто більше 650 суден та затримано за різні порушення близько 150.

Інтенсивно застосовувалась патрульна авіація. Всього обстежено понад 10 тисяч кілометрів сухопутного кордону та 100 тисяч км2 територіального моря. Результати повітряного моніторингу передавались у Центри управління службою для аналізу та прийняття управлінських рішень. Забезпечено ефективне застосування у службі нових патрульних літаків «Даймонд»  (86% нальоту прикордонної авіації припадає саме на ці літаки). Відповідно до Концепції та Програми розвитку авіації передбачено подальше виведення з експлуатації застарілих, затратних літальних апаратів і поступова заміна їх економічними літаками й вертольотами легкого та середнього класу.

З питань реалізації проектів міжнародної технічної допомоги Держприкордонслужба України активно співпрацювала з багатьма міжнародними відомствами і організаціями. У рамках 22 проектів було отримано технічних засобів охорони кордону на загальну суму понад 200 мільйонів гривень. Починаючи з 2004 року підрозділи кордону вже отримали більше 1,3 тисячі транспортних  засобів, 25 швидкісних катерів і човнів, 36 тепловізійних комплексів, майже 500 тепловізорів, 1,2 тисячі приладів нічного бачення та прикордонного контролю. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси