В Офісі Уповноваженого Верховної Ради з прав людини відбулася зустріч з родинами 50 полонених прикордонників

НАЗАД
22 серпня 2023 10:40

Зустріч з рідними полонених прикордонників відбулася учора за участі першого заступника Голови Держприкордонслужби генерал-майора Володимира Нікіфоренка, заступника Голови ДПСУ генерал-майора Сергія Сердюка та директора Департаменту персоналу Адміністрації ДПСУ полковника Ігоря Левадного.

На заході, який пройшов за організації Офісу Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, були присутні представники Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, Національного інформаційного бюро, Об’єднаного центру з координації пошуку та звільнення військовополонених, незаконно позбавлених волі осіб внаслідок агресії проти України при СБУ та Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні.

Загалом на зустріч прибули 50 сімей прикордонників Донецького, Луганського, Херсонського, Ізмаїльського, Сумського прикордонних загонів та Маріупольського загону морської охорони.

З родинами прикордонників обговорювалися питання, пов’язані з поверненням їхніх рідних з полону, зокрема керівництво Держприкордонслужби прозвітувало про роботу, яка проводиться аби якнайшвидше повернути охоронців кордону додому. Під час зустрічі зазначалося, що в списки на обмін подаються всі без винятку військовополонені і Україна робить усе, щоб повернути своїх людей додому. Водночас цей процес досить непростий - через негуманну позицію російської сторони.

Крім того, про проведену роботу та заходи, які проводяться для звільнення полонених, розповіли усі присутні представники органів державної влади та МКЧХ.

 «Якби повернення наших оборонців додому залежало тільки б від України – ми б повернули всіх», - наголосив Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець та додав, що робота в цьому напрямку буде продовжуватися аж до звільнення останнього полоненого.

Фото: Омбудсман України

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси