В Одеській області під час слідчих дій були викриті корупційні дії прикордонника

НАЗАД
18 лютого 2016 10:57

Вчора в рамках реалізації кримінального провадження у пункті пропуску «Маяки», що на Одещині проведені слідчі дії. У ході огляду території пункту пропуску було виявлено 30 доларів США,

За інформацією Окремого відділу внутрішньої безпеки по Південному  регіональному управлінню, у січні цього року Військовою прокуратурою Білгород-Дністровського гарнізону Південного регіону України, внесено відомості до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України.

Вчора в рамках реалізації зазначеного кримінального провадження у пункті пропуску «Маяки», що на Одещині, проведені слідчі дії. Оперативний супровід та документування протиправної діяльності здійснено спільною групою внутрішньої безпеки Держприкордонслужби та спецпідрозділом ГВ БКОЗ УСБ України в Одеській області, під процесуальним керівництвом Військової прокуратури Білгород-Дністровського гарнізону.

У ході огляду території пункту пропуску було виявлено 30 доларів США, 20 лей РМ та 2520 гривень, з яких частина була помічена спеціальною люмінесцентною фарбою.

Під тиском доказів один із інспекторів прикордонної служби уклав угоду зі слідством про визнання винуватості та зізнався, що отримав неправомірну винагороду у розмірі 1000 гривень від громадянки Молдови, за сприяння в її пропуску на територію України.

Наразі триває слідство та встановлюються всі обставини правопорушення.

Зазначимо, що одним із основних принципів Держприкордонслужби є відкритість, прозорість і діалог з суспільством. Керівництво відомства не має намірів замовчувати будь-які протиправні та корупційні дії прикордонників. Українська спільнота має бути максимально поінформована не тільки про позитивні успіхи, але й про ганебні вчинки військовослужбовців.

Нині Державна прикордонна служба України продовжує очищення своїх лав від корупціонерів. Тільки вжиття таких наступальних заходів призведе до позитивних зрушень на цьому тернистому шляху.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси