В Одесі завершилися навчання «Сі Бриз – 2012»

НАЗАД
23 липня 2012 10:54

21 липня в Одесі завершилися навчання «Сі Бриз – 2012». Десяті, ювілейні навчання, в яких приймали участь представники 16 країн світу проходили в Одесі та області.

21 липня в Одесі завершилися навчання «Сі Бриз – 2012». Десяті,  ювілейні навчання, в яких приймали участь представники 16 країн світу проходили в Одесі та області. Основною темою навчання було проведення операції з безпеки на морі.

Поряд з кораблями ВМС Збройних Сил України в багатонаціональних навчаннях приймали участь і кораблі Морської охорони «Поділля», «Аметист» та катер Морської охорони «Одеса» Державної прикордонної служби України. Крім того малий катер Морської охорони «Калкан» забезпечував безпеку стоянки іноземних кораблів в акваторії порту.

Під час заходів прикордонники, які забезпечують охорону морських рубежів, відпрацьовували теоретичні та практичні питання, проводили тренування водолазів, приймали участь у тактичному маневруванні, наданні допомоги аварійному судну.

Багато чого під час проведення «Сі Бриз – 2012» охоронцями морських рубежів відпрацьовувалось вперше. Так, вперше за історію навчань керівниками окремих вправ був командир корабля та катера морської охорони. Вперше висадка та огляд судна-порушника оглядовими групами українських прикордонників та берегової охорони Грузії під час проведення навчань з виявлення, зупинки та огляду судна-порушника з джерелом іонізуючого випромінювання здійснювалась в складних погодних умовах – вночі та при хвилюванні моря 3 бала.

Професійні дії моряків-прикордонників отримали високі оцінки як з боку керівництва навчань, так і з боку представників агенції зменшення загроз зброї масового ураження МО США.

Під час церемонії закриття зазначалося, що головним результатом навчання стало якісне і безпечне проведення багатонаціональними силами всього комплексу запланованих заходів. Відмічалася й висока злагодженість і взаємосумісність штабів та тактичних груп, а українські кораблі і підрозділи під час навчання покращили співпрацю з кораблями і підрозділами інших країн.

Співдиректор навчання, капітан першого рангу Джеймс Айкен під час виступу на церемонії закриття наголосив, що багатонаціональними силами проведено спільну роботу, яка в майбутньому сприятиме проведенню миротворчих і гуманітарних операцій. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси