В Одесі за участі представників Консультативної місії ЄС відбувся семінар із кризової комунікації

НАЗАД
18 серпня 2023 13:54

Днями під егідою Консультативної місії ЄС відбувся семінар із кризової комунікації для фахівців по роботі із ЗМІ та зв’язків з громадськістю силових відомств і правоохоронних органів. Під час семінару розглядалися аспекти кризових комунікацій та шляхи покращення міжвідомчої співпраці й координації.

Голова регіонального представництва КМЄС в Одесі Георг Гунтельберг, а також експерти КМЄС зі стратегічних комунікацій Хассе Резенбро, Олексій Сищук і Євгенія Коротка спільно з учасниками тренінгу детально обговорили методику прогнозування кризи, ключові принципи кризових комунікацій, ролі та обов’язки суб’єктів.

Іноземні фахівці ділилися тим, як долають кризові ситуації комунікаційники в європейських країнах й водночас з цікавістю дізнавалися про досвід українських прессекретарів та речників в сьогоднішніх умовах надзвичайних кризових ситуацій.

Широкомасштабне вторгнення, терористичні дії ворога, знищення інфраструктури, підрив дамби електостанції, використання лазерної та хімічної зброї, захоплення атомних електростанцій, масштабні кібератаки – це все кризові ситуації, які потребували і потребують оперативного та вчасного реагування для їх подолання.

Швидка реакція на такі надзвичайні події відповідних відомств, ліквідація їх наслідків – це основне та першочергове завдання на шляху до подолання криз та збереження життів людей. У критичних ситуаціях громадськість повинна знати, що відбувається та як діяти, аби не піддаватись паніці та убезпечити себе та інших людей.

Крім того, в умовах гібридної війни вкрай важливим є оперативне реагування та спростування фейків, які ворог намагається вкинути, аби посіяти паніку серед населення.

Під час практичних занять у складі різних груп учасники моделювали різні критичні ситуації та відпрацьовували певні алгоритми дій.

Варто зазначити, що такі заходи покращують міжвідомчу комунікацію й сприяють відкритості та прозорості відомств, структур та державних органів. Адже окрім зовнішньої комунікації, важливе значення має і внутрішня, яка сприяє подоланню кризи.

Державна прикордонна служба України – прозора організація, яка відкрита для взаємодії та діалогу з громадськістю, експертною спільнотою, а також із усіма зацікавленими сторонами.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси