В Одесі відбулося засідання Керівного комітету проекту з покращення інтегрованого управління кордонами на молдовській ділянці

НАЗАД
24 жовтня 2018 15:06

Чергове засідання Керівного комітету проекту «Покращення інтегрованого управління кордонами на українсько-молдовському кордоні» під головуванням Місії Європейського Союзу з прикордонної допомоги Молдові і Україні (EUBAM) відбулося сьогодні в Одесі.

Учасники засідання – керівники та експерти Представництва МОМ та Європейського Союзу в Україні, Місії ЄС з прикордонної допомоги Молдові та Україні, а також прикордонних та фіскальних служб України та Молдови підсумували напрацьовані здобутки та обговорили питання подальшої співпраці, зокрема щодо вдосконалення інтегрованого управління кордонами, поліпшення прозорості та оперативної готовності українських і молдовських прикордонних і митних служб.

Одним із головних питань, яке обговорювалося на засіданні, стало питання модернізації інфраструктури пунктів пропуску зі спільним контролем «Кучурган-Первомайськ» та «Рені-Джурджулешти». При цьому зазначалося, що фактична реалізація проекту почалася в січні 2018 року.

Аби підготувати служби до змін в діючих технологічних схемах пунктів пропуску, EUBAM розробила дорожню карту і продовжує оптимізувати процес спільного контролю на обох пунктах пропуску.

Крім того, обговорювалися питання створення спільного контактного пункту «Паланка», а також розробки механізму автоматичного обміну інформацією про осіб і транспортні засоби, на яких особи перетинають українсько-молдовський державний кордон.

Подякувавши за співпрацю директор Міжнародно-правового департаменту Адміністрація Державної прикордонної служби України Олександр Панченко зауважив, що «успішна реалізація цього проекту, а саме впровадження концепції інтегрованого управління кордонами, прозорість співробітництва й обмін інформацією між контрольними службами, надасть можливість підвищити комфорт та скоротити час перетину державного кордону для осіб, транспортних засобів та вантажів, що прямують через наші кордони».

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси