В Одесі відбулось засідання аналітичних експертів прикордонних та митних відомств України та Республіки Молдови

НАЗАД
16 грудня 2016 12:32

15 – 16 грудня в офісі Місії Європейської Союзу з надання допомоги в питаннях кордону в Україні та Республіці Молдова (EUBAM) у м. Одесі відбулося засідання експертів прикордонних та митних відомств України та Республіки Молдови

15 – 16 грудня в офісі Місії Європейської Союзу з надання допомоги в питаннях кордону в Україні та Республіці Молдова (EUBAM)  у м. Одесі відбулося засідання експертів прикордонних та митних відомств України та Республіки Молдови з питань опрацювання першої редакції проекту Протоколу  між прикордонними та митними відомствами України та Республіки Молдова про порядок опрацювання спільного звіту з оцінки безпеки українсько-молдовського державного кордону.

Захід мав на меті вдосконалити практику, яка була закладена Місією Європейської Союзу з надання допомоги в питаннях кордону в Україні та Республіці Молдова у 2006 році та створити підґрунтя щодо її продовження в якісно новому форматі з 2018 року.

Під час зустрічі учасники опрацювали важливі аспекти налагодження механізму чотирьохсторонньої оцінки безпеки спільного кордону, який базуватиметься на засадах Договору між Кабінетом Міністрів України, Урядом Республіки Молдова й Урядом Румунії про співробітництво у боротьбі зі злочинністю, підписаного 6 липня 1999 року в м. Києві.

Підбиваючи підсумок засідання експерт Місії EUBAM Флорин Думитреску зазначив, що багатовекторність організованої злочинності зумовлює адекватне реагування комплексних систем безпеки, а  спільний аналіз є важливим елементом, особливо на українсько-молдовському кордоні, що вже неодноразово було підтверджено практикою співробітництва між партнерськими службами України та Республіки Молдова».

Варто зазначити, що метою проекту Протоколу є координація заходів, що проводяться прикордонними і митними відомствами України, Республіки Молдови на українсько-молдовському державному кордоні по запобіганню незаконного переміщення через державний кордон осіб, транспортних засобів, вантажів і товарів, а також вирішення інших питань, що належать до їх компетенції у боротьбі з організованою злочинністю.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси