В Одесі та Луцьку вручили нагороди рідним полеглих прикордонників

НАЗАД
30 травня 2024 09:00

Указом Президента України за особисту мужність і самовіддані дії, виявленні у захисті державного суверенітету й територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно) прикордонників, котрі загинули під час виконання бойових завдань на Донеччині та Луганщині. Серед них – військовослужбовці 1 загону старший лейтенант (посмертно) Максим Білецький, старший сержант Михайло Марчук та головний сержант Владислав Вовк.

Владислав Вовк народився і жив у Маріуполі, вивчився на енергетика, вільний час любив проводити з родиною та друзями, займався байкерством та подорожував, власноруч створював речі зі шкіри. Коли розпочалося повномасштабне вторгнення, в перший же день Владислав став до лав 1 прикордонного загону. Під постійними ворожими обстрілами з застосуванням противником великої кількості бронетехніки та піхоти, він разом з побратимами захищав рідне місто. І в одному з боїв, 15 квітня, Владислав Вовк дістав поранення, не сумісні з життям. Нагороду Владислава отримала його мати Наталя, яка нині проживає в Одесі.

У Луцьку в Храмі Великомученика Юрія Переможця нагороди отримали рідні Михайла Марчука та Максима Білецького. Михайло був успішним архітектором. З початком повномасштабного вторгнення, коли йому відмовили у військкоматі, пішов до військової частини, де колись проходив строкову службу, до охоронців кордонів. Максим обрав професію прикордонника одразу після школи, коли разом з другом, потайки від матері, здав документи для вступу до академії. Наприкінці 2022 року обоє волинян опинилися разом з 1 загоном у Соледарі. Мужньо тримали оборону міста, але у січні 2023-го героїчно загинули – Максим Білецький в перший день нового року, Михайло Марчук – 9 числа.

Вічна пам’ять Героям-прикордонникам!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси