В Одесі прикордонники покращували навики комунікації із медіа та лідерства

НАЗАД
18 лютого 2024 12:48

Організувало заходи регіональне представництво Консультативної місії ЄС (КМЄС), яке запросило для цього тренерів з ГО «Адвокат майбутнього»

Дводенний тренінг на тему «Взаємодія з медіа. Публічні виступи» відбувся днями в Одесі. Організувало заходи регіональне представництво Консультативної місії ЄС (КМЄС), яке запросило для цього тренерів з ГО «Адвокат майбутнього».

До навчання запросили офіцерів та працівників комунікаційних підрозділів ДПСУ, НПУ, СБУ, НГУ, ДБР, ДМСУ, НАБУ, БЕБ, ОСУВ «Одеса» та прокуратури з Південних областей України.

Упродовж двох днів комунікаційники набували практичного досвіду у тренерів – Дар᾽ї Писаренко (керівниця ГО «Адвокат майбутнього, авторка тренінгових програм»), Ірини Вирсту (журналістка, експертка з питань гендерної рівності та недискримінації), Романа Шпирки (експерт з комунікацій у правовому полі) та Олександра Загородного (спеціальний кореспондент ТСН). Фахівці з комунікації ознайомились з потребами сучасних медіа, їх структурою, специфікою роботи, особливістю подачі інформації та етикою подачі інформації. На практиці відпрацювали елементи підходу до журналістів, проведення брифінгів, а також надання інтерв’ю під час кризової комунікації.

У окремому тренінгу, що відбувався у третій день, взяв участь начальник Південного регіонального управління Держприкордонслужби бригадний генерал Юрій Петрів, де разом з іншими керівниками різних правоохоронних відомств південних областей розглянули тематику, щодо комунікації та лідерства. Зокрема, голова департаменту преси та зав’язків з громадськістю КМЄС Йоханес Рюгер розповів про важливість комунікації у воєнний час та роботи прес-секретаря (речника), комунікаційної команди, як інструменту формування довіри населення на регіональному рівні, а психолог Світлана Савчук – про менторство та лідерство.

Усі заходи мали інтерактивний характер. Кожен міг долучитися до обговорення проблемних питань та дійти до загального висновку щодо правильності їх вирішення.

Зазначимо, що КМЄС вже не вперше запрошує до участі у тренінгах прикордонників. Заняття містять пізнавальний характер і завжди мають практичну новизну.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси