В Одесі презентували підрозділ портового контролю за нелегальним трафіком наркотиків, зброї, коштовностей та інших товарів

НАЗАД
03 березня 2018 11:41

Учора в Одесі в приміщенні митниці ДФС офіційно відкрито підрозділ портового контролю за нелегальним трафіком наркотиків, зброї, коштовностей та інших товарів.

Учора в Одесі в приміщенні митниці ДФС на підставі Меморандуму від 16 січня цього року про взаєморозуміння між Державною фіскальною службою України, Адміністрацією Державної прикордонної служби України та Управлянням з наркотиків та злочинності Організації Об’єднаних Націй, який додав Україну до 48 державам-учасницям системи контролю контейнерів, офіційно відкрито підрозділ портового контролю, який складається з працівників Одеської митниці ДФС та співробітників Південного регіонального управління Державної прикордонної служби України.

Від тепер міжнародні контейнерні перевезення перевірятимуть за допомогою системи Всесвітньої митної організації та Управління ООН по наркотиками і злочинності.

Проект запустили завдяки іноземним інвестиціям. Ця програма дасть можливість максимально точно виявляти контейнери з нелегальними товарами. На цей час міжвідомча група контролю забезпечена усіма оперативними технічними засобами.

У заходах прийняли участь керівництво Південного регіонального управління Державної прикордонної служби України, представник Національної програми офісу УНЗ ООН в Грузії, представники Державної фіскальної служби України, представник посольства Канади в Україні, Голова Одеської ОДА, Голова митної служби Молдови.

Відкриття підрозділу портового контролю в Одесі – це перший крок до поліпшення економічної безпеки. Наступний підрозділ планують відкрити в міжнародному аеропорту «Бориспіль».

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси