В Одесі на воду спустили новий прикордонний катер

НАЗАД
06 жовтня 2014 10:27

На стоянці кораблів та катерів Одеського загону морської охорони відбувся спуск на воду нового малого катера вітчизняного виробництва. Проекти даних катерів опрацьовані з врахуванням світових дося

Сьогодні на стоянці кораблів та катерів Одеського загону морської охорони відбувся спуск на воду нового малого катера вітчизняного виробництва.

Сучасний швидкісний маневрений плавзасіб прибув з Київського підприємства «УМС-БОТ», яке з 2012 року постачає катери такого типу для Морської охорони Держприкордонслужби.

Проекти даних катерів опрацьовані в рамках реалізації державної цільової програми «Обладнання та реконструкція державного кордону» конструкторами вітчизняних підприємств з врахуванням світових досягнень науки та техніки в галузі кораблебудування. Сьогодні на озброєнні морської охорони перебуває 9 одиниць проекту «УМС-1000». Цей катер – десятий.

За роки експлуатації катери даного проекту зарекомендували себе як ефективні та надійні помічники у справі охорони морських кордонів. Такі «малюки» дають змогу швидко маневрувати та запобігати протиправній діяльності в прибережних районах територіального моря та прикордонних річках. Крім того, завдяки своїм можливостям та характеристикам, за допомогою цих катерів на воді врятовано життя понад 40 осіб.

За своїми технічними характеристиками «УМС-1000» спроможні нести службу при хвилюванні моря до 4-х балів. На них встановлено 2 дизельних двигуни Volvo-Penta загальною потужністю 660 кінських сил. Вони здатні перевозити до 8 осіб прикордонного наряду.

Важливо, що виробники прислуховуються до зауважень та побажань прикордонників. При створені нової одиниці проведено модернізацію тих елементів, що в процесі експлуатації були виявлені в попередніх моделях. Так, покращено ергономіку робочого місця командира катера, прилади індикації та засоби спостереження зосереджені у полі зору командира катера навколо робочої консолі. В умовах сьогодення, враховуючи специфіку нарощення загрози з моря, удосконалено кріплення бортової зброї, забезпечено розширення сектору обстрілу.

Після спуску на воду, катер пройшов ходові випробування в Одеській затоці. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси