В Одесі моряки-прикордонники показали дітям кораблі та катери морської охорони

НАЗАД
23 червня 2016 14:01

Минулого тижня у прикордонників Одеського загону морської охорони  в рамках програми військово-патріотичного виховання  у гостях побувал

Минулого тижня у прикордонників Одеського загону морської охорони  в рамках програми військово-патріотичного виховання  у гостях побували школярі різних навчальних закладів та юнаки й дівчата з усієї України. Зокрема, екскурсією на стоянку кораблів та катерів морської охорони Держприкордонслужби за естафету добрих справ був нагороджений кращий загін табору «Зоряний» Українського дитячого центру «Молода гвардія».   

Моряки-прикордонники показали дітям кораблі та катери морської охорони, розповіли їх славетні бойові шляхи. Кожен бажаючий міг спробувати себе у ролі сигнальника, рульового чи вахтового офіцера. Школярі побачили і артилерійські установки, і командирський місток, і матроські кубрики.

Дуже вразило юних відвідувачів екіпіровка оглядача та демонстрація прийомів захвату порушника бійцями відділу спеціальних дій на воді. Молодші школярі із захопленням розглядали морські краєвиди в оптичні пристрої, а старші хлопці зосереджено вивчали озброєння та засоби спеціального впливу, індивідуального маскування й захисту. Дівчата затамувавши подих дивилися на вправних хлопців, які легко й злагоджено демонстрували свої вміння й навички.

Особливо яскраві враження отримали ті, кому довелося самому, примірявши на себе амуніцію бійця спеціального підрозділу, спробувати діяти в дуеті з товаришем. Юнаки на собі відчули, як це: розуміти напарника за одним жестом чи торканням, відповідати за безпеку товариша, якого ти прикриваєш, і що означає спритно й грамотно поводитися зі зброєю, як застосовувати силові прийоми до порушника державного кордону.

На завершення екскурсії молодші школярі пригостили морських прикордонників пирогом з вишнями власного приготування. А дітям прикордонники запропонували скуштували справжні макарони по-флотськи і матроський чай та запросили на службу до Одеського загону морської охорони. Вихованці-молодогвардійці, сповнені позитивних вражень, роз’їхалися по всій Україні, де, за їх словами, обов’язково розповідатимуть друзям та знайомим про цікаву службу морських прикордонників.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси