В Одесі моряки-прикордонники урочистим шикуванням відмітили річницю повернення відділу спеціальних дій на воді із зони проведення АТО

НАЗАД
26 вересня 2015 11:15

На стоянці кораблів та катерів Одеського загону морської охорони Південного регіонального управління Держприкордонслужби моряки-прикордонники урочистим ши

На стоянці кораблів та катерів Одеського загону морської охорони Південного регіонального управління Держприкордонслужби моряки-прикордонники урочистим шикуванням відмітили річницю повернення відділу спеціальних дій на воді до місця постійної дислокації із зони антитерористичної операції.

Рік тому, в літку 2014 року, бійці спецпідрозділу одні з перших вибули захищати територіальну цілісність нашої держави та близька 70 діб прикривали підступи до Маріуполя та Новоазовська.

Під час виконання бойових завдань бійці неодноразово вступали у відкрите протистояння з бойовиками, знищуючи їхню техніку, викриваючи засідки, присікаючи спроби проходження колон. При цьому особовий склад проявляв героїзм та мужність, витривалість та щирий патріотизм.

Одного разу під час виконання бойового завдання, в умовах значної переваги сил противника, два військовослужбовці відділу потрапили до полону, але ні погрози, ні намагання нав’язати іншу точку зору про краще життя, не зламали їх і вони залишилися вірними Військовій присязі. Згодом за допомогою волонтерів наших хлопців вдалося звільнити з полону. Відділ спеціальних дій на воді повернувся до Одеси у повному складі.

Командування та особовий склад загону підготували для спецпідрозділу пам’ятні стенди про те, як готувалися до виїзду, виконували завдання та гідно повернулися у повному складі.

За відвагу та героїзм проявлені під час виконання бойової операції весь персонал відділу нагороджено відзнаками, 3 військовослужбовця отримали державні нагороди.

Сьогодні бійці спеціального підрозділу Одеського загону морської охорони продовжують нести службу з охорони державного кордону України, відточувати навички та вміння з протидії злочинним елементам, диверсійним групам та іншим проявам посягань на недоторканість кордонів України.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси