В Німеччині українські прикордонники пройшли базовий курс з питань радіаційного, хімічного, біологічного та ядерного захисту

НАЗАД
30 серпня 2017 16:15

Днями у Німеччині завершився спільний тренінг «Базовий курс з питань радіаційного, хімічного, біологічного та ядерного захисту» за участі 15-ти офіцерів Держприкордонслужби.

Днями у Німеччині завершився спільний тренінг «Базовий курс з питань радіаційного, хімічного, біологічного та ядерного захисту» за участі 15-ти офіцерів Держприкордонслужби. Захід відбувся в рамках проекту міжнародної технічної допомоги «Посилення можливостей України у сфері цивільного захисту».

Метою заходу було перш за все навчання офіцерів українського прикордонного відомства, обмін досвідом у боротьбі з хімічними небезпечними речовинами, розширення взаємовигідної співпраці та удосконалення взаємодії у зазначеній сфері.

Учасники тренінгу під час занять ознайомились з основними законами хімії й токсикології, токсичністю та хімічними й фізичними властивостями небезпечних отруйних речовин. Крім того вивчали різні методи та способи виявлення й ідентифікації небезпечних хімічних речовин, їх вплив на організм людини. Також слухачі знайомились із спеціальною технікою, обладнанням і технічними засобами для виявлення цих речовин та спеціальної обробки, які використовуються при ліквідації надзвичайних ситуацій у Німеччині.

До речі, представники Федерального відомства у справах захисту населення та допомоги при катастрофах Федеративної Республіки Німеччини розповіли про продовження реалізації проекту співпраці. А саме проведення ще 4-х навчальних курсів із фахівцями Держприкордонслужби України, які спеціалізуються у питаннях радіаційного, хімічного, біологічного та ядерного захисту.

Крім того, вони повідомили намір до кінця нинішнього року відвідати навчальний центр прикордонного відомства України, з метою обміну досвідом при проведенні подібних тренінгів та про готовність в рамках реалізації проекту міжнародної технічної допомоги  придбати для Держприкордонслужби України засоби індивідуального захисту органів дихання та шкіри і приладів хімічної розвідки.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси