В МВС України відбувся круглий стіл з питань ґендерної політики

НАЗАД
03 серпня 2020 16:01

Катерина Павліченко позитивно відмітила роботу Державної прикордонної служби України в напрямку з реалізації забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків.

Сьогодні під головуванням Заступниці Міністра внутрішніх справ  Катерини Павліченко відбулася робоча нарада щодо розбудови інфраструктурних та матеріально-технічних умов, а також питань ґендерно-орієнтованого підходу в бюджетному процесі органів системи МВС. У заході взяли участь заступники керівників органів виконавчої влади, визначені уповноваженими особами (координаторами) із забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, помічники керівників органів виконавчої влади та представниця організації «ООН Жінки в Україні»  Світлана Закриницька. Від Державної прикордонної служби до робочої наради долучилися заступник Голови Держприкордонслужби генерал-майор Сергій Сердюк та помічниця Голови ДПСУ з ґендерних питань полковник Олеся Клименко.

Під час наради учасникам та учасницям було презентовано короткий огляд аналізу інфраструктурних умов, обладнання та речового забезпечення у Національній гвардії України та центральних органах виконавчої влади, який був сформований на підставі проведених анонімних опитувань службовців, військовослужбовців, поліцейських та осіб рядового і начальницького складу служби цивільного захисту обох статей з урахуванням принципу рівних прав та можливостей за підтримки «ООН Жінки в Україні». Крім цього, за результатами зазначених опитувань напрацьовано ряд висновків та рекомендацій для практичного їх втілення. Особливу увагу під час обговорення приділили питанням, важливим як для жінок, так і для чоловіків, яких було включено до анкет, а саме наявності засобів бронезахисту жіночого зразка, забезпечення засобами гігієни під час відряджень, якості речового майна та взуття, забезпечення комфортними приміщеннями, а також необхідності дитячих кімнат в місцях несення служби для поєднання професійного та сімейного, що є одним з аспектів ґендерної політики.

Катерина Павліченко позитивно відмітила роботу Державної прикордонної служби України в напрямку з реалізації забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси