В минулому році прикордонники не допустили вивезення за кордон 27 потенційних жертв торгівлі людьми

НАЗАД
21 лютого 2017 14:35

Співробітники Держприкордонслужби України спільно з іншими правоохоронними і взаємодіючими органами продовжують системну роботу, направлену на недопущення злочинів пов’язаних з торгівлею людьми.

Співробітники Держприкордонслужби України спільно з іншими правоохоронними і взаємодіючими органами продовжують системну роботу, направлену на недопущення злочинів пов’язаних з торгівлею людьми.

Лише у цьому році вже припинено функціонування 2 таких каналів. Ними до Китайської Народної Республіки та Туреччини намагались відправити 4 жінок для використання в сексіндустрії.

Загалом у 2016 році співробітники оперативно-розшукових підрозділів Держприкордонслужби у взаємодії з іншими правоохоронними органами припинили функціонування 11 каналів торгівлі людьми та виявили 8 злочинних груп у складі 17 осіб. При цьому були затримані 12 осіб, які причетні до торгівлі людьми. Крім того, за повідомленнями Держприкордонслужби розпочато 19 кримінальних проваджень за ст. 149 КК України «Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини».

Також у ході роботи у цьому напрямку в минулому році прикордонним відомством отримано та виконано 62 доручення на проведення слідчих (розшукових) дій, а за  матеріалами служби судами винесено 5 обвинувальних вироків стосовно 5 осіб. В результаті, реальні строки ув’язнення отримали 3 особи. Всього було не допущено вивезення за кордон 27 потенційних жертв торгівлі людьми.

Варто зазначити, що найбільш поширеними видами торгівлі людьми є сексуальна експлуатація, канали якої частіше всього  виявляються у напрямку  РФ, Туреччини, ОАЕ, Китаю, країн ЄС. Також є досить поширеною трудова експлуатація, у т.ч. у вигляді жебрацтва. Це стосується  РФ та країн ЄС.

Заходи з протидії злочинам, пов’язаних з торгівлею людьми, активно продовжуються і в цьому році. Окрім вже викритих каналів, наразі спільно з правоохоронними органами іноземних країн тривають заходи по документуванню транскордонного злочинного каналу, члени якого спеціалізуються на торгівлі людьми з метою трудової експлуатації.

Для підвищення ефективності протидії таким злочинам проводиться цілеспрямована робота у взаємодії з підрозділами Національної поліції України, місцевими органами самоврядування, соціальними службами тощо з питань своєчасного виявлення та профілактики вказаних злочинів.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси