В Криму виявили росіянина з радіоактивним годинником

НАЗАД
09 вересня 2013 14:09

Прикордонники Азово-Чорноморського регіонального управління в аеропорту Сімферополя виявили в громадянина Росії радіоактивний годинник. Чоловік повідомив, що його придбали в одному з магазинів Сімферополя.

Вчора прикордонники Азово-Чорноморського регіонального управління в аеропорту Сімферополя виявили в громадянина Росії радіоактивний годинник. Чоловік вилітав з України в Москву.

Під час проходження оформлення на ручну поклажу пасажира спрацювала система автоматизованого контролю за переміщенням радіоактивних речовин  «Янтар». Про даний факт прикордонники негайно оповістили екологічну службу. Під час повторного контролю було встановлено, що джерелом випромінювання є корабельний годинник, а рівень гамма випромінювання перевищує допустиму норму приблизно в 100 разів.

З пояснень росіянина, стало відомо, що він прибув на відпочинок в місто Севастополь до свого товариша. Останній вирішив зробити йому подарунок у вигляді сувеніру корабельного годинника. Сам годинник вони купили в одному з магазинів за порівняно не малою ціною в 300 доларів США.

Чоловік додому все ж полетів, а от годинник вилучили та передати  представникам державної екологічної інспекції в АР Крим. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси