В Ізраїлі українські психологи ділилися досвідом та навчилися новому

НАЗАД
11 серпня 2022 16:49

У Ізраїльському центрі травми та стійкості NATAL завершився курс навчання українських фахівців з психічного здоров’я.

Серед учасників курсу була також провідний психолог одного з прикордонних загонів Світлана Герасіменко, яка уже 12 років працює у Держприкордонслужбі України. У 2014 році Світлана Іванівна отримала перший досвід роботи з посттравматичними розладами у військовослужбовців, які поверталися із зони АТО. Вона проводить психопрофілактичну роботу з бійцями, які вибували на виконання бойових чи спеціальних завдань для запобігання їхньої психологічної та особистісної дезадаптації. А після роботи прикордонників у екстремальних умовах здійснює необхідні заходи психологічної допомоги та підтримки.

Світлана має професійне кредо «Tempora mutantur, et nos mutamur in illis», що в перекладі з латині - часи змінюються і ми разом з ними, тому постійно працює над вдосконаленням свого фахового рівня. Тож поїздка на навчання стала логічним кроком психолога прикордонного відомства. У центрі NATAL психологи з України серед іншого проходили навчання та тренінги з формування психологічної стійкості та взаємної підтримки, роботи з травмою та посттравматичним розладом. Курс передбачав також надання психологічної підтримки цивільним особам, які постраждали під час війни, зокрема – від сексуального насилля.

Учасники заходу обговорювали особливості організації професійної діяльності, адже фахівці Держави Ізраїль та України мають колосальний досвід надання психологічної допомоги в умовах війни.

Навчання проводилось відповідно до домовленостей між дружиною Президента України Оленою Зеленською та дружиною Президента Держави Ізраїль Міхаль Герцог, у межах реалізації Національної програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки.

Отримані знання нададуть можливість із застосуванням найкращих світових практик надати якісну психологічну підтримку прикордонникам, членам сімей захисників України, цивільним особам. І, звісно, учасники тренінгу зможуть ділитися отриманим професійним досвідом з колегами, щоб в умовах протидії збройній агресії російської федерації проти України якісніше надавати допомогу людям, які пережили травматичні події.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси