В Ізмаїльському навчально-тренувальному загоні морської охорони 80 строковиків присягнули на вірність українському народу

НАЗАД
04 червня 2016 12:02

В Ізмаїльському навчально-тренувальному загоні Держприкордонслужби строковики присягнули на вірність українському народу. В урочистій обстановці кожен з 80 військовослужбовців дав клятву народу завжди бути

Сьогодні в Ізмаїльському навчально-тренувальному загоні Держприкордонслужби строковики присягнули на вірність українському народу. В урочистій обстановці кожен з 80 військовослужбовців дав клятву народу завжди бути йому вірним і відданим, виконувати обов’язки в інтересах співвітчизників, а також ніколи йому не зрадити.

На свято були запрошені батьки та близькі родичі, які приїхали з Львівської, Івано-Франківської, Тернопільської, Хмельницької, Запорізької та Дніпропетровської областей. Також у заході взяли участь керівництво Південного регіонального управління та органів охорони державного кордону, ветерани-прикордонники, керівництво району та міста.

За традицією, з привітальною промовою від імені всіх матерів виступила мати моряка-прикордонника Світлана Руда, а курсант навчального дивізіону матрос Роман Безручко від імені своїх побратимів пообіцяв дотримуватись Військової присяги, щоб не трапилось. Одним з перших «новоспечених» моряків-прикордонників привітав командир навчально-тренувального загону морської охорони капітан 2 рангу Ілля Куценко, який побажав своїм підлеглим усього найкращого.

«Сьогодні нове покоління моряків-прикордонників приймає Військову присягу на вірність українському народові. За покликом та велінням серця вони вибрали найшановнішу в народі професію – захищати кордон України. Впевнений, що ви будете мужньо переносити всі життєві випробування, будете взірцем виконання конституційного обов’язку та з гордістю нестимете високе звання моряка-прикордонника Державної прикордонної служби України», - сказав Ілля Куценко.

Після урочистостей гостям було проведено екскурсію з матеріально-технічної бази навчального закладу. Керівництво морської прикордонної «альма-матер»  показало клас основ судноводіння, організації служби та забезпечення безпеки мореплавання, клас артилерійського та протичовневого озброєння кораблів і катерів морської охорони та інші  навчальні класи.

Крім того з великою цікавістю запрошені ознайомилися з тренажером по боротьбі за живучість надводного корабля (судна), електронною бібліотекою та побували у лабораторії двигунів внутрішнього згоряння, такелажній майстерні.

Батьки також були в захваті від побачених умов проживання та побуту своїх дітей.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси