В Хмельницькому стартував чемпіонат Державної прикордонної служби України з легкоатлетичного кросу

НАЗАД
12 вересня 2015 15:04

В Національній академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького відбулося урочисте відкриття чемпіонату Державної прикордонної служби України з легкоатлетичного кросу за участі Го

В суботу, 12 вересня 2015 року в Національній академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького відбулося урочисте відкриття чемпіонату Державної прикордонної служби України з легкоатлетичного кросу за участі Голови спортивного комітету Держприкордонслужби Миколи Подоляка.

У змаганнях беруть участь 30 команд військових частин прикордонного відомства.

«Сьогодні, у День фізичної культури та спорту ми розпочинаємо змагання серед кращих спортсменів Державної прикордонної служби України. Приналежність академії до системи Державної прикордонної служби та власна філософія розвитку вимагають нас відрізнятись від інших вищих навчальних закладів країни тим, що ми дбаємо не тільки про ефективний навчальний процес, алей про високу духовність молоді, про її патріотичність, широку загальнокультурну обізнаність і про гарний фізичний стан», — зазначив ректор академії полковник Олег Шинкарук.

 Загальна кількість учасників, які приїхали до Хмельницького – 220 чоловік, серед яких 2 майстри спорту України міжнародного класу: молодший лейтенант Віталій Волошин та рядовий Олег Каяфа, обидва військовослужбовці Національної академії. Всього у змаганнях бере участь 4 майстри спорту та 13 кандидатів у майстри спорту України, 22 спортсмена першого спортивного розряду.

Військові змінять свою форму на спортивну та визначатимуть кращих в легкоатлетичному кросі та службовому триборстві.

Спортивні змагання для прикордонників – це не просто спосіб визначити кращого, це ознака утвердження людської краси і духовного здоров’я, прагнення людини до самовдосконалення.

 Військові впевнені, що подібні заходи допомагають їм відволіктися від буденної служби.

«Спорт є дієвим засобом реабілітації для військових, особливо для прикордонників, які воювали в зоні АТО, - зазначив заступник голови спорткомітету Державної прикордонної служби України Олександр Малиш. – Приємно, що наші спортсмени успішно виступають не лише у спартакіаді серед військових, а й на всеукраїнських та міжнародних змаганнях, де показують прекрасні результати». 

Спартакіада завершиться фінальними змаганнями у Києві. Пройдуть вони в жовтні. За звання кращого ведуть боротьбу 24 прикордонних загони та збірна команда Національної академії Держприкордонслужби імені Богдана Хмельницького. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси