В Хмельницькому завершився Чемпіонат Державної прикордонної служби України з універсального бою

НАЗАД
07 липня 2018 10:49

Вчора, 6 липня, в Національній академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького завершилися змагання з універсального бою Чемпіонату Державної прикордонної служби України.

У змаганнях брали участь більше 100 спортсменів, серед яких 12  майстрів спорту України, в тому числі міжнародного класу, та 11 кандидатів у майстри спорту і спортсменів першого спортивного розряду.

Універсальна боротьба, це комплексний вид спорту, що містить в собі подолання смуги перешкод, стрільбу і рукопашний бій. Змагання такого виду спорту Державна прикордонна служба України проводить не вперше. 

«За всіх часів саме здорові духом і тілом люди складали опору суспільства, адже спорт не тільки дає здоров’я, він загартовує характер і волю», - зазначив керівник спортивного комітету Державної прикордонної служби України Микола Подоляк.

Змагання з універсального бою тривали чотири дні. Оцінювали учасників досвідчені тренери.

Крім того, серед учасників чемпіонату 48 військовослужбовців приймали участь в бойових діях на сході України.

«Саме героїзм цих людей під час виконання бойових завдань є прикладом самовідданого служіння Батьківщині та українському народові, вірності обов’язку, непереборної стійкості в ім’я миру в нашій державі, в ім’я збереження цілісності України», - відмітив ректор Національної академії генерал-майор Олег Шинкарук. 

Підбиваючи підсумок змагань ректор академії також подякував присутнім за високі результати, продемонстровані впродовж змагань, і висловив переконання, що найголовніші перемоги у кожного з них попереду.

У загальнокомандному заліку першості Державної прикордонної служби України з універсального бою серед команд в трьох групах перші місця вибороли команди Національної академії Держприкордонслужби, Чернівецького та Ізмаїльського прикордонних загонів.

В особистому заліку у різних вагових категоріях перемогу святкували представники Національної академії, Чернівецького і Подільського загонів.

Такі заходи серед прикордонників є традиційними, їх рівень постійно зростає, а дух суперництва змушує покращувати свої показники та працювати над власним фізичним розвитком.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси