В Херсонському прикордонному загоні обговорили платформу співпраці з активістами «економічної блокади» Криму

НАЗАД
02 лютого 2016 13:43

В Херсонському прикордонному загоні за ініціативи Державної прикордонної служби України відбулася спільна нарада, в якій взяли участь керівництво Азово-Чо

В Херсонському прикордонному загоні за ініціативи Державної прикордонної служби України відбулася спільна нарада, в якій взяли участь керівництво Азово-Чорноморського регіонального управління, співробітники СБУ та Державної фіскальної служби, а також представники штабу Громадської блокади Криму і кримських татар. Учасники заходу обговорили питання спільної співпраці на адміністративній межі з тимчасово окупованою територією АР Крим та безпосередньо в контрольних пунктах в'їзду-виїзду.

Це вже не перша нарада з громадськими активістами по обговоренню спільних дій та відпрацюванню платформи для взаємодії на адмінмежі з Кримом. У ході чергових перемовин було досягнуто порозуміння, що у відповідності до законодавства небайдужі громадяни України – представники кримсько-татарського народу зможуть надавати відповідним службам допомогу у контрольних пунктах на підставі Закону України «Про участь громадян в охороні громадського порядку і державного кордону» та Інструкції про роботу з громадськими формуваннями з охорони державного кордону. Результатом цього стало створення активістами економічної блокади громадського формування «Аскер». Практична співпраця між ним та прикордонниками розпочнеться після завершення всіх юридичних формальностей.

Крім того, члени громадського формування пройдуть короткий курс підготовки на базі відділу прикордонної служби «Чонгар». Співробітники Держприкордонслужби навчатимуть активістів правовій та спеціальній підготовці. По завершенню навчання активісти здаватимуть заліки та персонально по кожному прийматиметься рішення про допуск до несення служби.

Під час виконання функцій активісти не втручатимуться в роботу контрольних служб. В той же час основними їхніми функціями буде громадський контроль за діями відповідних служб, надання громадянам інформаційно-консультаційних послуг та підтримання громадського порядку.

В процесі наради також був опрацьований порядок перебування активістів в контрольних пунктах в'їзду-виїзду та спільних дій у разі отримання членами громадського формування інформації про виявлення порушень чинного законодавства на місцях несення служби. Зокрема, згідно з напрацюваннями громадські активісти будуть негайно інформувати керівництво прикордонних підрозділів, на ділянці якого розташований контрольний пункт, про виявлені порушення та прийматимуться відповідні спільні рішення. Окремо учасники заходу визначились, що поблизу контрольних пунктів на адміністративній межі намети чи інші невстановлені об’єкти інфраструктури не розгортатимуться.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси