В гостях в організатора: прикордонники затримали організатора незаконного трансферу та двох його «гостей»

НАЗАД
13 березня 2024 12:30

Прикордонники Одеського та Подільського загонів, реалізуючи оперативну інформацію, неподалік кордону затримали 2 чоловіків, які намагалися незаконно потрапити до Молдови.

Як з’ясували правоохоронці, втікачі знайшли організатора нелегальної подорожі за кордон в закритому телеграм каналі. Він запевнив «підопічних», що для реалізації втечі за кордон, їм необхідно буде лише чітко дотримуватись його інструкцій та настанов, щоб не потрапити в поле зору прикордонників. Зловмисник оцінив свої «послуги» у 1,5 тисячі доларів з кожного.

Згідно з домовленістю, «клієнти» повинні були прибути до однієї з залізничних станцій, де їх очікував організатор «трансферу». За розробленим планом «мандрівники», аби остаточно ввести в оману охоронців кордону, мали пересидіти у нього вдома, а вже наступного ранку виїхати до знайомого, який проживає за декілька кілометрів від лінії кордону. Того ж вечора, місцевий житель – «провідник» повів громадян до запланованого місця втечі. Однак, завдяки пильності прикордонників, їх подорож завершилась в Україні за кілька метрів від кордону.

Правоохоронці затримали організатора «схеми» у порядку ст. 208 КПК України. Наразі йому вже вручили повідомлення про підозру у вчиненні злочину та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси