В Держприкордонслужбі завершується комплекс заходів з підготовки до зимового періоду

НАЗАД
24 жовтня 2016 14:32

Прикордонне відомство своєчасно розпочало комплексну роботу до експлуатації в зимових умовах. Завдяки вжитим заходам підготовлено більше 360 військових містечок та 320 котелень. Загалом на підготовку до зими органам охорони кордону та забезпечення цього р

Прикордонне відомство своєчасно розпочало комплексну роботу до експлуатації в зимових умовах. Завдяки вжитим заходам підготовлено більше 360 військових містечок та 320 котелень. Загалом на підготовку до зими органам охорони кордону та забезпечення цього року виділено близько 14 мільйонів 600 тисяч гривень. Для забезпечення прикордонних підрозділів твердим паливом цього року вперше проведено публічні закупівлі вугілля за допомогою електронного сервісу.

Варто зазначити, що усі підрозділи Державної прикордонної служби України на 95 відсотків забезпечені теплими речами. Додатково проводяться заходи щодо закупівлі речового майна, яке надійде до підрозділів вже найближчим часом та створений відповідний резерв теплих речей.

Головні зусилля, у першу чергу, зосереджувались на забезпеченні  речами, необхідними засобами для обігріву та опалення підрозділів, що знаходяться в зоні проведення АТО та на адміністративній межі з ТОТ АР Крим. Крім того, військовослужбовці строкової служби, які вступили до лав прикордонного відомства, отримуватимуть шапки типу фески та зимові шарфи, що виготовлені з матеріалів підвищеної термоізоляції.

В органах та підрозділах Держприкордонслужби продовжуються заходи з підготовки транспортних засобів, спеціальної техніки, а також споруд та приміщень автомобільних парків і гаражів до експлуатації в зимовий період.

Загалом сезонному обслуговуванню підлягає понад 4 тисячі одиниць транспортних засобів різного призначення та спеціальної (броньованої) техніки, а також більше  1,3 тисячі мотоциклів, квадроциклів і снігоходів.

На сьогодні заходи з підготовки техніки до експлуатації у зимовий період виконанні на 80 %. Для вчасного виконання робіт по сезонному обслуговуванню у кожному органі Держприкордонслужби працюють спеціальні виїзні групи та створено щонайменше по 4 пости технічного обслуговування. Особлива увага приділяється підготовці автомобільної та бронетанкової техніки підрозділів, які беруть участь в антитерористичній операції.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси