В Держприкордонслужбі стартувала антикорупційна акція «Доброчесність»

НАЗАД
05 жовтня 2016 10:33

Держприкордонслужба продовжує послідовно та наполегливо реалізовувати антикорупційні заходи. Черговим кроком є проведення акції «Доброчесність», метою якої стануть цільові заходи з запобігання та протидії корупції серед особового складу відомства. Проводи

Держприкордонслужба продовжує послідовно та наполегливо реалізовувати антикорупційні заходи. Черговим кроком є проведення акції «Доброчесність», метою якої стануть цільові заходи з запобігання та протидії корупції серед особового складу відомства. Проводитиметься вона з 3 жовтня по 25 грудня.

Нагадаємо, що з 13 травня до 26 серпня в прикордонному відомстві тривала  операція «Чисті руки». Заходи були направлені на профілактику корупційних дій, а також виявлення осіб, які зловживають службовим становищем.

У ході акції «Доброчесність» вживатиметься комплекс заходів, що спрямований на ефективну реалізацію Державної програми з засад антикорупційної політики. Зокрема, створюватимуться ефективні механізми запобігання корупції, порушенню етичних стандартів поведінки та забезпечення контролю за посадовими особами тощо. Крім того, мінімізовуватиметься вплив корупції на діяльність Державної прикордонної служби України та підвищуватиметься рівень правової свідомості прикордонників під час виконання службових завдань. З цією метою опрацьовуватимуться звернення громадян, що надійшли на телефон «Довіри», буде запроваджено антикорупційний бюлетень, в пунктах пропуску на навчальних закладах презентуватимуться соціальні відеоролики. Також особовий склад залучатиметься на відповідні курси, тренінги та семінари. Всі заходи проводитимуться у тому числі у тісній взаємодії з іншими правоохоронними органами та за сприяння міжнародних організацій.

Зауважимо, що курс на подолання корупції в прикордонному відомстві залишається незмінний. У разі виявлення ознак корупційних правопорушень, прикордонники будуть притягуватися до відповідальності в установленому законом порядку. Для прикладу в рамках проведення  операції «Чисті руки» офіцерами підрозділів внутрішньої та власної безпеки у взаємодії з іншими правоохоронними органами затримано 29 прикордонників, за підозрою в отриманні хабарів, внесено до ЄРДР 10 повідомлень про корупційні правопорушення,  вручено повідомлення про підозру у вчиненні корупційних злочинів 15 військовослужбовцям та стосовно 4  складено протоколи за порушення антикорупційного законодавства.

Поряд з цим з кожним днем все більше фіксується фактів відмови прикордонників від неправомірної вигоди, що свідчить про системність у викоріненні такого ганебного явища як хабарництво. Загалом з початку 2016 року в прикордонному відомстві зафіксовано 660 спроб «підкупу» прикордонників та 8 спроб втягування персоналу у протиправну діяльність, що майже у 2,5 рази більше у порівнянні з минулим роком (протягом 2015 року обліковано 275  відмов від неправомірної вигоди). 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси