В Держприкордонслужбі функціонує сучасна система управління службою

НАЗАД
26 липня 2016 15:40

Для забезпечення цілодобового контролю за організацією та несенням служби, здійснення постійного моніторингу за обстановкою на державному кордоні, підтримання інформаційної взаємодії з правоохоронними структурами та прикордонниками суміжних країн в Держпр

Для забезпечення цілодобового контролю за організацією та несенням служби, здійснення постійного моніторингу за обстановкою на державному кордоні, підтримання інформаційної взаємодії з правоохоронними структурами та прикордонниками суміжних країн в Держприкордонслужбі функціонує сучасна система управління службою.

Основу її складає Головний центр управління службою. Даний підрозділ оснащений необхідними сучасними засобами комунікації, забезпечує безперервне управління силами та засобами, а також координацію центрів управління службою прикордонних підрозділів, які створені по всій вертикалі. Для виконання завдань в Головному центрі управління службою організовано безперервне чергування спеціально підготовленого персоналу, який здійснює збір та обробку інформації за усіма напрямами діяльності прикордонної служби, прикордонного контролю, морської охорони, авіації, оперативно-розшукової діяльності тощо.

Ефективність управління службою на центрі досягається також технічними можливостями засобів зв'язку, телекомунікації, автоматизованого управління та інших спеціальних інформаційних систем, які забезпечують надійний обмін фото, відео та іншою інформацією, що надходить з підрозділів кордону.

Усі центри управління службою працюють в єдиному інформаційному просторі, який формується створеною відомчою системою. Вона дозволяє проводити оперативну обробку інформації за результатами служби,  її узагальнення, систематизацію, оперативний обмін, а також здійснювати контроль надводної обстановки, вести безперервне спостереження за плавзасобами та їх автоматичну ідентифікацію.

За допомогою автоматизованої системи авіаційного забезпечення спеціалістами Головного центру управління службою контролюються польоти літаків прикордонної авіації, зокрема сучасних легких літаків «Даймонд», які забезпечують повітряне патрулювання та оснащені можливостями комплексного спостереження в тому числі і тепловізорами. Також нещодавно на центрі встановлено систему повітряного моніторингу, яка дозволяє здійснювати дистанційний контроль за польотами авіації в прикордонній смузі.

Для відстеження  обстановки в місцях дислокації підрозділів, пунктах пропуску, організації служби на контрольних пунктах в’їзду-виїзду  у зоні безпеки уздовж лінії розмежування та на окремих ділянках кордону в службі використовується відомча система відеоспостереження, яка працює в реальному часі. На найбільш активних ділянках кордону розгорнута система оптико-електронного спостереження, яка функціонує одночасно в радіолокаційному, тепловізійному і відеорежимах.

Однією з важливих функцій усіх центрів є підтримання інформаційної взаємодії з прикордонними службами суміжних держав. В рамках співпраці здійснюється двосторонній обмін щоденною інформацією по лінії контактних пунктів з прикордонними відомствами Польщі та Румунії, а також оперативно-чергових служб з Республікою Молдова.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси