В Чернівцях Українсько-Угорська Прикордонна Комісія підписала документи спільної перевірки проходження лінії державного кордону

НАЗАД
06 жовтня 2017 13:35

в Чернівцях завершилось чергове засідання Українсько-Угорської Прикордонної Комісії. Під час засідання українська та угорська делегації підбили підсумки своєї роботи за 2017 рік, обговорили питання утримання спільного державного кордону та спланували свою

Сьогодні в Чернівцях завершилось чергове засідання Українсько-Угорської Прикордонної Комісії. Під час засідання українська та угорська делегації підбили підсумки своєї роботи за 2017 рік, обговорили питання утримання спільного державного кордону та спланували свою діяльність на наступний період.

Головною подією цього засідання стало підписання в урочистій обстановці документів опрацьованих за результатами проведення спільної перевірки проходження лінії державного кордону, проведеної в період з 2009 по 2016 роки.

Відмітимо, що відповідно до положень Договору між Україною і Угорською республікою про режим українсько-угорського державного кордону, співробітництво та взаємодопомогу з прикордонних питань Українсько-Угорська Прикордонна Комісія один раз на п'ять років повинна проводити  спільні  контрольні  огляди  прикордонних знаків  і  просік. За часів незалежності України було успішно проведено три таких перевірки.   

Прикордонна Комісія встановила, що за результатами спільної перевірки лінія проходження державного кордону між Україною та Угорщиною не змінилася, а державний кордон утримується по всієї ділянці відповідно до вимог Договору. 

Варто відзначити професійну і кропітку роботу експертів української делегації – фахівців топографічної служби Головного управління оперативного забезпечення Збройних Сил України,  які підтримують високий рівень взаємодії з угорськими колегами та забезпечують виконання завдань визначених Урядом.

Керівниками делегацій, які є представниками Адміністрації Держприкордонслужби України і Міністерства внутрішніх справ Угорщини відзначено високий рівень співпраці експертів Сторін.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси