В автомобілях сумчанин та росіянин везли колекцію старовинних монет та ікону

НАЗАД
13 травня 2014 12:22

Наш співвітчизник прибув у пункт пропуску «Рижівка», що на Сумщині, мікроавтобусом «Volkswagen». Однак  швидко перетнути держрубіж 26-річному чоловіку не вд

Учора вранці на українсько-російському кордоні у громадянина України вилучили колекцію старовинних монет.

Наш співвітчизник прибув у пункт пропуску «Рижівка», що на Сумщині, мікроавтобусом «Volkswagen». Однак  швидко перетнути держрубіж 26-річному чоловіку не вдалося. У ході спільної перевірки прикордонно-митна оглядова група в дверцятах водія виявила 15 монет XVIII-ХХ століття, іконку, п’ятикутну зірку, 2 ґудзики царської армії та медаль «За освобождение Праги» 1945 року. Колекцію в українця вилучено та передано на експертизу, після якої і буде встановлена їх історична та культурна цінність.

Крім того у суботу прикордонники Сумського загону спільно з працівниками митниці виявили ікону. Вивезти з України церковний предмет через пункт пропуску «Катеринівка» намагався 46-річний громадянин Росії. Працівники пункту пропуску виявили ікону в багажному відділенні автомобіля «ВАЗ», яким він їхав. Після проведення експертизи буде встановлено, чи має вона історичну та культурну цінність.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси