В акваторії Азовського та Чорного морів до перевірки активно залучається прикордонна авіація

НАЗАД
20 сiчня 2014 15:38

Наразі в акваторії Азовського моря та північно-східній частині Чорного моря у рамках Плану, підписаного у грудні минулого року керівниками прикордонних відомств України та Росії проводяться спільні операти

Учора в ході реалізації отриманої інформації співробітники Бердянського загону Держприкордонслужби спільно з представниками Приморського відділу охорони водних біоресурсів затримали двох браконьєрів.

Чоловіків, які прибули на маломірному плавзасобі, затримали неподалік села Новий Бит Запорізької області. В їхньому човні виявили майже 2 тисячі креветок, 8 рибин та 50 м сіток. Наразі відносно громадян України складено протоколи адміністративного правопорушення та повідомлено співробітників міліції.

Варто зауважити, що наразі в акваторії Азовського моря та північно-східній частині Чорного моря у рамках Плану, підписаного у грудні минулого року керівниками прикордонних відомств України та Росії проводяться спільні оперативно-профілактичних заходи з підтримки сприятливого режиму плавання, недопущення браконьєрської та іншої протиправної діяльності та охорони біоресурсів. Для прикладу, нещодавно у рамках взаємодії українських та російських прикордонників до відповідальності були притягнуті більше 10 наших співвітчизників, які порушили законодавство,  на трьох маломірних плавзасобах.

Крім того, до перевірки надводної обстановки Держприкордонслужба активно застосовує малу авіацію. Так, учора під час моніторингу ділянки відповідальності відділу «Маріуполь» Донецького загону літаком «Даймонд» було виявлено 5 цілей. 4 з них відразу ідентифікували, ще один маломірний плавзасіб встановлюється, оскільки бортовий номер був прикритий. У човні, що перебував за 2 милі від берега, знаходилися 4 невідомих особи. Про порушників також поінформували Маріупольський територіальний відділ Азовдержрибохорони, прокуратуру, МВС та російських прикордонників.   

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси