В аеропорту «Бориспіль» спрощена процедура прикордонного контролю для громадян України находить схвальні відгуки подорожуючих

НАЗАД
13 сiчня 2016 17:35

Так, з початку проведення експерименту прикордонники уже оформили близько 100 тисяч громадян України, від яких було отримано позитивні відгуки стосовно вп

Як уже повідомлялося, нещодавно за ініціативи Держаної прикордонної служби України в аеропорту «Бориспіль» стартував експеримент, пов'язаний з апробацією спрощеної процедури пропуску в Україну наших співвітчизників. На сьогодні цей проект успішно реалізовується та дозволив досягнути суттєвого покращення процедури прикордонного контролю та створити більш комфортні умови для громадян України під час перетинання державного кордону, що є одним із головних завдань прикордонного відомства.

Так, з початку проведення експерименту прикордонники уже оформили близько 100 тисяч громадян України, від яких було отримано позитивні відгуки стосовно впровадження таких новацій та їх важливості. Адже комфорт та уникнення черг перед лінією паспортного контролю, а особливо в період Новорічних та Різдвяних свят, коли кількість подорожуючих різко зростала, було дуже актуальним.

Спрощення процедури прикордонного контролю полягає в завчасному отриманні та обробці інформації стосовно наших співвітчизників, які повертаються в Україну. Такі нововведення дозволяють значно заощадити час пасажирам, які вже паспортний контроль можуть пройти протягом 3-5 секунд, адже під час перевірки необхідно лише звірити фото у паспорті із пред'явником. Крім того, попередня обробка даних про громадян дає змогу завчасно виявити осіб, стосовно яких виконуються доручення уповноважених державних органів.

Також прикордонним відомством в аеропорту «Бориспіль» проводиться тестування модернізованої системи автоматизації паспортного контролю, яка дозволяє проходити паспортний контроль без залучення прикордонного наряду.  На даний час тестування системи проводиться стосовно біометричних паспортів громадян України. При цьому вивчається питання щодо застосування системи і до власників біометричних паспортів іноземних країн. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси