В аеропорту Одеси близько 100 представників «Нового обличчя кордону» приступили до служби

НАЗАД
01 лютого 2019 13:51

Сьогодні близько 100 прикордонників, які пройшли всі етапи відбору та спеціальне навчання в рамках проекту «Нове обличчя кордону», приступили до виконання службових обов’язків у відділі прикордонної служби «Одеса-аеропорт» Одеського прикордонного загону.

Зазначимо, що проходити службу в пункті пропуску "Одеса-аеропорт" зареєструвалось близько 350 осіб, з яких понад 150 осіб цивільної молоді та 200 військовослужбовців. Анкети кандидатів обробляла автоматизована електронна система без втручання посадових осіб прикордонного відомства. Далі тривало тестування і навчання, яке проходило за програмами, розробленими спільно з експертами Прикордонної варти Республіки Польща, представниками МОМ та Посольства США в Україні.

Керівництво Південного регіонального управління Держприкордонслужби під час урочистостей привітало учасників проекту з початком служби. Їм побажали наполегливості в нелегкій справі з охорони державного кордону України. А військовий священик капелан Андрій Ляшик, побажав сильного Ангела-охоронця та благословив прикордонників на добру службу в ім’я миру та добра.

У Держприкордонслужбі вже кілька років поспіль успішно реалізовується зазначений проект за сприянням представництва Посольства США в Україні та Міжнародної організації міграції в Україні. Він направлений на реформування прикордонних підрозділів та створення сучасних відділів з професійним, вмотивованим, принциповим персоналом, що буде ефективно виконувати функції держави на кордоні та водночас матиме високий рівень довіри громадськості та викорінення проявів корупції.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси