В Адміністрації Держприкордонслужби України відбулось засідання Головних Прикордонних Уповноважених України і Словацької Республіки

НАЗАД
09 листопада 2012 16:02

В Адміністрації Держприкордонслужби України відбулась зустріч Голови Державної прикордонної служби Миколи Литвина та начальника Управління прикордонної поліції та поліції у справах іноземців Президії полі

Сьогодні в Адміністрації Держприкордонслужби України відбулось засідання Головних Прикордонних Уповноважених України і Словацької Республіки – Голови Державної прикордонної служби Миколи Литвина та начальника Управління прикордонної поліції та поліції у справах іноземців Президії поліційного корпусу Словацької Республіки Людовіта Біро.  Під час зустрічі керівники прикордонних відомств обговорили обстановку на державному кордоні та стан виконання плану співпраці в 2011 - 2012 роках.  Актуальність зустрічі була викликана ще й тим, що з липня 2013 року відбудеться інспектування Словацької Республіки з питань виконання вимог Шенгенської Угоди. Під час зустрічі констатувалось, що обстановка на державному кордоні стабільна та контрольована, а завдяки налагодженій співпраці між прикордонниками обох країн не викликає особливих проблем та занепокоєння. Проте було порушено низку питань, пов’язаних з  безпекою на державному кордоні. Перш за все це проблема незаконної міграції та контрабанда тютюнових виробів, яка хоча й має тенденцію до зменшення  продовжує залишатись актуальною.

Під час зустрічі українською стороною були запропоновані шляхи вирішення цих проблем: запровадження спільного патрулювання вздовж кордону, вдосконалення роботи прикордонних оперативних органів та своєчасний обмін інформації між прикордонниками обох країн.     

Під час свого виступу  пан Людовіт Біро проінформував, що проект Угоди про спільне патрулювання на українсько-словацькому кордоні найближчим часом буде направлено до МЗС України. В свою чергу Микола Литвин наголосив на тому що Держприкордонслужба України посилить охорону українсько-словацької ділянки кордону  з метою протидії незаконної міграції та спланує комплекс заходів для виявлення нелегального переправлення осіб. 

Загалом за 9 місяців цього року українськими прикордонниками було припинено діяльність двох транскордонних каналів переміщення через кордон організованих груп  громадян Сомалі та Афганістану.  Всього в цьому році затримано 518 незаконних мігрантів вихідців з Афганістану, Сомалі та Бангладешу (в 2011 році -  647 незаконних мігрантів).

Також в ході зустрічі було розглянуто  питання функціонування пунктів пропуску. З початку року українсько-словацький кордон перетнуло 1 мільйон 462 тисячі осіб та 593 тисячі транспортних засобів.                          

Наприкінці зустрічі був підписаний план розвитку співробітництва між Державною прикордонною службою України і Прикордонною поліцією та поліцією у справах іноземців Президії Поліцейського корпусу Словацької Республіки на 2013-2014 роки.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси