В Адміністрації Держприкордонслужби відбулася зустріч з Головою Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні

НАЗАД
25 червня 2014 13:51

Учора до  Адміністрації Державної прикордонної служби України  завітав Голова Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Посол Ертугрул Апакан.

Учора до  Адміністрації Державної прикордонної служби України  завітав Голова Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Посол Ертугрул Апакан.

Під час зустрічі директор Міжнародно-правового департаменту генерал-лейтенант Олександр Мельников проінформував пана Посла про стан забезпечення прикордонної безпеки на українсько-російській та українсько-молдовській ділянках державного кордону. У ході обговорення прикордонники також надали інформацію про протиправні дії Російської Федерації, спрямовані на ескалацію конфлікту у східних регіонах України, бездіяльність підрозділів прикордонного відомства суміжної сторони з протидії нелегальному переміщенню через державний кордон озброєних осіб, транспортних засобів та зброї.

У рамках забезпечення виконання Плану Президента України з мирного врегулювання ситуації у східних регіонах України, сторони обговорили порядок організації взаємодії персоналу Державної прикордонної служби України та Місії ОБСЄ за окремими напрямками роботи міжнародної організації. Зокрема, під час обговорення питання йшлося про можливості участі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ у моніторингу ситуації спільно з підрозділами прикордонної служби, Національної гвардії та Збройних сил України в межах 10 кілометрової (буферної) зони вздовж державного кордону. При цьому головний акцент з боку Місії було зроблено на можливості запровадження таких дій після визначення статусу прикордонних територій та вжиття з боку Російської Федерації заходів, спрямованих на стабілізацію ситуації на кордоні. За результатами зустрічі сторони визначили головних контактних осіб для забезпечення подальшої координації та зв’язку.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси