В Адміністрації Держприкордонслужби прикордонникам за особисту мужність і героїзм вручили державні нагороди

НАЗАД
27 грудня 2013 10:35

За особисту мужність і героїзм у боротьбі зі злочинністю на державному кордоні України  під час виконання  службових завдань в умовах, пов’язаних з ризиком для життя Голова Держ

Сьогодні в Адміністрації Державної прикордонної служби України,  за особисту мужність і героїзм у боротьбі зі злочинністю на державному кордоні України  під час виконання  службових завдань в умовах, пов’язаних з ризиком для життя,Голова Держприкордонслужби Микола Литвин вручив  військовослужбовцям відомства ордени «За мужність» ІІІ ступеня. Указом Президента України № 655/2013 від 30 листопада до цієї нагороди представлені інспектори прикордонної служби відділу прикордонної служби «Сопич» Сумського прикордонного загону старший прапорщик Усок Микола В`ячеславович та старшина Божок Руслан Іванович.  

Нагадаємо, що у ніч з 3 на 4 жовтня Микола Усок та Руслан Божок у ході огляду мікроавтобуса «Мерседес», що прибув на в’їзд в Україну у пункт пропуску «Бачівськ», виявили невідому особу. Вона переховувалася під речами, намагаючись уникнути проходження прикордонного контролю.  Згодом даний громадянин пред’явив для перевірки паспортний документ громадянина Росії, проте інспектори встановили, що документ пред’явникові не належить. Під час проведення поглибленого огляду правопорушник раптово дістав та привів у дію невідомий вибуховий пристрій.  Внаслідок вибуху терорист загинув на місці. Старший прапорщик Микола Усок та старшина Руслан Божок, намагаючись зупинити порушника, з ризиком для життя власним тілом закрили від вибуху товаришів та осіб, які перебували у пункті пропуску. При цьому самі отримали множинні рвані рани та осколочні поранення. Завдяки їхнім мужнім та самовідданим діям вдалося не допустити переміщення через кордон вибухового пристрою  та запобігти  більш тяжким наслідкам.

«Ви посіли гідне місце в історії нашого відомства разом з видатними прикордонниками минулого, іменами яких названі наші кращі підрозділи, вчинками яких ми пишаємось і на яких виховуємо свій персонал. Поки у нашому відомстві служать такі професійні та самовіддані люди – громадяни України можуть бути впевнені: кордон під надійною охороною!» - сказав Микола Литвин під час нагородження.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси