В Адміністрації Держприкордонслужби обговорили питання протидії нелегальній міграції

НАЗАД
09 вересня 2013 13:43

В Адміністрації Держприкордонслужби України, за ініціативи прикордонного відомства, відбулася спільна міжвідомча нарада за участю представників СБУ, МВС, Держміграційної служби та Міносвіти.  <

В Адміністрації Держприкордонслужби України, за ініціативи прикордонного відомства, відбулася спільна міжвідомча нарада за участю представників СБУ, МВС, Держміграційної служби та Міносвіти. У ході заходу був проведений аналіз міграційної ситуації в Україні, окреслені проблемні питання з організації протидії незаконній міграції, а також визначені подальші напрямки спільної роботи. Особливістю наради стало заслуховування у режимі відеоконференції  стану боротьби з нелегальною міграцією в кожному з регіональних управлінь прикордонного відомства.

Під час наради було констатовано, що внаслідок вжитих заходів, впродовж останніх років вдалося суттєво обмежити потік нелегальних мігрантів до країн ЄС. Однак проблема залишається актуальною. Як зазначив ТВО Голови Державної прикордонної служби України генерал-полковник Павло ШИШОЛІН, міграційна ситуація в Україні зазнала певних змін. Зокрема, відбулася переорієнтація на переправлення громадян країн пострадянського простору, в першу чергу Грузії, Росії та Молдови; збільшилася кількість випадків використання процедури легального в’їзду, студентського каналу та використання процедури набуття статусу біженця для тимчасової легалізації іноземців в Україні, зокрема, громадян Сомалі, Афганістану та В’єтнаму. Заслуговує на увагу і тенденція щодо збільшення потоку громадян Сирії.

Завершуючи захід, учасники домовилися про посилення системних заходів з протидії цьому явищу у всіх напрямках. Особливу увагу приділятимуть студентам-іноземцям, що мають намір навчатися на території України та тій категорії іноземців, які на законних підставах в’їжджають на територію України, однак у подальшому поповнюють ряди незаконних мігрантів. Наприкінці наради був підписаний протокол зустрічі, водночас усі озвучені проблемні питання взаємодії будуть вирішуватися робочими групами за напрямками відповідальності.  

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси