В Адміністрації Держприкордонслужби відбулася зустріч з представниками Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні

НАЗАД
22 лютого 2020 09:30

Очільник прикордонного відомства України Сергій Дейнеко учора, 21 лютого, провів зустріч з заступником Голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Марком Етерінгтоном.

Під час перемовин сторони обговорили питання співробітництва, розширення мережі контактних пунктів на державному кордоні України та обговорили обстановку в районі лінії розмежування Донецької та Луганської областей та повернення контролю над тимчасово окупованими територіями.

«З початком російської агресії ми відновлюємо свої спроможності як військове формування, наразі прикордонники не тільки охороняють, але й обороняють державний кордон. Виходячи з цієї специфіки, робота в ДПСУ здійснюється за двома напрямками – розвиток системи спецпідрозділів «ДОЗОР» та підрозділів швидкого реагування, т.з. бойові резерви. Їх основне завдання – оперативне реагування під час виконання завдань з охорони кордону, у т.ч. на воді. Варто зазначити, що підготовка «ДОЗОРу» здійснювалася за програмою Прикордонного патруля BORTAC та Адміністрації боротьби з незаконним обігом наркотиків Департаменту юстиції США (DEA). Також, в рамках відповідної Цілі партнерства з НАТО –  до кінця 2020 року заплановано збільшення до восьми прикордонних комендатур швидкого реагування. У контексті цього, важливим є підготовка до дій, зокрема у форматі навчань, у т.ч. спільних тренінгів», - акцентував увагу Голова Держприкордонслужби Сергій Дейнеко.

Зі свого боку пан Етерінгтон сказав: «Безпека громадян та встановлення миру є головним завданням Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні». Наприкінці зустрічі партнери підсумували, що співробітництво України та Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в України є на високому рівні, сторони домовились про подальше розширення співпраці.

Також Сергій Дейнеко підкреслив, що Держприкордонслужба високо цінує допомогу, яку надають міжнародні партнери: «Ми намагаємося робити все можливе для зміцнення і розвитку взаємодії з міжнародними інституціями НАТО, МОМ, ОБСЄ та іншими структурами безпеки. ДПСУ рішуче налаштована на євроатлантичну інтеграцію та відстоювання демократичних цінностей. Ми розділяємо принципи регіональної колективної безпеки та її основні риси  – довіру, взаємну повагу і конструктивну співпрацю», - наголосив Голова Держприкордонслужби України.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси