В Адміністрації Держприкордонслужби відбулася зустріч із представниками інституцій ООН

НАЗАД
24 жовтня 2017 17:36

Сьогодні в Адміністрації Державної прикордонної служби України відбулася зустріч Директора Департаменту організації повсякденної діяльності та соціально-гуманітарного забезпечення Адміністрації Держприкордонслужби генерал-майора Сергія Сердюка із Міжнарод

Сьогодні в Адміністрації Державної прикордонної служби України відбулася зустріч Директора Департаменту організації повсякденної діяльності та соціально-гуманітарного забезпечення Адміністрації Держприкордонслужби генерал-майора Сергія Сердюка із Міжнародною консультанткою ООН з питань сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом, пані Хумою Хан.

Символічним є те, що перша зустріч пройшла саме 24 жовтня, в День Організації Об’єднаних Націй – день, покликаний привернути увагу суспільства до прав людини, гідності та цінності людської особистості, справедливості та поваги.

За ініціативи ООН Жінки в Україні та Управління Верховного комісара ООН з прав людини, представленого Моніторинговою місією ООН з прав людини в Україні, а також Громадської організації «Ла Страда-Україна» метою зустрічі було визначено обговорення існуючої системи реагування на випадки сексуального насильства, пов’язаного зі збройним конфліктом в Україні, та наявні прогалини.

Важливість ознайомлення із зазначеним питанням обумовлена прийнятим зобов’язанням Уряду України вжити необхідних заходів для розробки і впровадження ефективних заходів щодо реагування на випадки сексуального насильства, пов’язаного зі збройним конфліктом в Україні як реакції на доповідь Управління Верховного комісара ООН з прав людини «Сексуальне насильство, пов’язане з конфліктом в Україні», що охоплює період з 14 березня 2014 року по 31 січня 2017 року.

Передбачається, що за результатами роботи Міжнародної консультантки пані Хан в Україні будуть вироблені та надані на розгляд парламенту стратегічні рекомендації з питань запобігання та реагування на випадки сексуального насильства, пов’язаного зі збройним конфліктом в Україні.

Представники Держприкордонслужби в свою чергу запропонували пропозиції щодо мінімізації та запобігання сексуальному насильству в районі проведення АТО. В першу чергу пропозиції пов’язані із внесенням змін до національного законодавства в частині визначення поняття «сексуальне насильство» та відповідальності за вчинення таких діянь, а також налагодження комунікації та розвитку діалогу між сектором безпеки та цивільним населенням вздовж лінії розмежування.

Зустріч пройшла в дусі ділового співробітництва та продемонструвала налаштованість на розвиток конструктивної співпраці в майбутньому.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси