В Адміністрації Держприкордонслужби відбулася міжвідомча нарада по обговоренню змін до законодавства України щодо протидії адміністративним правопорушенням у прикордонній сфері

НАЗАД
10 травня 2018 17:19

У ході наради обговорено зміни до законодавства України щодо протидії адміністративним правопорушенням у прикордонній сфері.

Сьогодні в Адміністрації Держприкордонслужби відбулася міжвідомча нарада за участі представників МВС, Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Генпрокуратури, Державної судової адміністрації, Державної міграційної служби, Нацполіції та СБУ.

У ході наради обговорено зміни до законодавства України щодо протидії адміністративним правопорушенням у прикордонній сфері, внесені Законом України № 2293-VIII від 27 лютого 2018 року «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення прикордонної безпеки держави», а також актуальні проблеми його практичного застосування після набрання ним чинності 29 квітня 2018 року.

З огляду на положення статті 58 Конституції України наголошено на недопустимості застосування зворотної сили цього Закону, за виключенням у частині пом’якшення відповідальності за статтею 204-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію та виїзду з неї) та скасування адміністративного арешту за вчинення цього правопорушення.

Визначена необхідність унесення компетентними органами у визначений тримісячний строк змін до відомчих нормативно-правових актів, надання Державною судовою адміністрацією до судів відповідних роз’яснень положень Закону, у т.ч. щодо забезпечення розгляду ними справ за правопорушеннями, передбаченими вказаною ст. 204-2 та вчиненими до набрання чинності Законом, в межах тримісячного строку, відведеного для накладення адміністративних стягнень.

Учасниками наради прийнято рішення ініціювати проведення найближчим часом аналогічних нарад на місцях задля налагодження конструктивної взаємодії та недопущення порушень прав і свобод людини та громадянина під час застосування заходів адміністративного примусу за порушення ними законодавства України.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси