В Адміністрації Держприкордонслужби відбулась зустріч з делегацією експертів Програми НАТО

НАЗАД
16 травня 2019 11:07

«Боротьба з корупцією є одним з пріоритетних завдань Державної прикордонної служби України і в його реалізації важливу роль відіграє співпраця з НАТО», - наголосив перший заступник Голови прикордонного відомства генерал-лейтенант Юрій Гресько.

Варто зазначити, що у рамках Програми з розбудови доброчесності та зниження корупційних ризиків в оборонній і безпековій сфері Держприкордонслужба працює з 2008 року. За цей час прикордонники двічі брали участь у процесі Самооцінки структур сектору безпеки і оборони (2008-2009, 2012-2013).

Сьогодні в Адміністрації прикордонного відомства з метою реалізації завдань державної політики з протидії корупції створено Комісію з оцінки корупційних ризиків, яку очолює Уповноважений з питань запобігання та виявлення корупції. За результатами її роботи окреслено найбільш вразливі сфери діяльності та розроблено нову Антикорупційну програму.

Юрій Петрович зауважив, що в прикордонному відомстві успішно застосовуються напрацювання і весь практичний інструментарій антикорупційної мотивації та превенції корупційних проявів серед персоналу.

«Лише з початку 2019 року в Держприкодонслужбі проведено низку тематичних заходів – нарад, семінарів і навчальних курсів. Здійснено оцінку корупційних ризиків та анонімне анкетування особового складу. Взято участь у роботі Круглого столу з «Імплементації європейських стандартів запобігання корупції в Україні». Організовано розробку і розповсюдження серед персоналу та в пунктах пропуску антикорупційних флаєрів «Разом проти корупції», - наголосив генерал-лейтенант Юрій Гресько.

Крім того, прикордонники впроваджують нові форми роботи з запобігання корупції та виховання доброчесності особового складу служби, зокрема активно застосовують інститут душпастирства та можливості стратегічних комунікацій. А практика поліграфологічних досліджень продовжує підтверджувати свою ефективність, їх результати дозволяють підвищити якість підготовки кадрових рішень та враховувати наявні та потенційні ризики.

«За підтримки іноземних партнерів упродовж останніх років Служба зробила значні кроки на шляху виховання доброчесності та подолання корупції. Реформовано підрозділи внутрішньої безпеки. Реалізується проект «Нове обличчя кордону», який повністю себе виправдовує. Активно запроваджуються засади гендерної політики. Триває робота з посилення ефективності управління фінансовими ресурсами, контролю за реалізацією бюджетних програм, розвитку системи внутрішнього контролю та аудиту. З метою забезпечення демократичного цивільного контролю над сектором безпеки і оборони щороку видається Стратегічний бюлетень прикордонної безпеки України «Біла книга»», - зазначив Юрій Гресько.

Також перший заступник Голови Держприкордонслужби висловив слова вдячності експертам Програми НАТО за опрацювання на високому професійному рівні проекту Звіту за результатами аналізу матеріалів Самооцінки стану розбудови доброчесності в оборонному секторі України.  

«Вважаю, що попередні висновки та пропоновані шляхи є корисними і важливими для зниження корупційних ризиків та переходу від системи антикорупційних заходів до розбудови доброчесності. Переконаний, що експерти зможуть побачити наш прогрес та сподіваємось на подальшу співпрацю», - підкреслив генерал-лейтенант Юрій Гресько.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси