В Адміністрації Держприкордонслужби підписали угоду з «JTI Україна» для подальшої протидії переміщенню контрафактних сигарет

НАЗАД
20 грудня 2017 16:51

Сьогодні в Адміністрації Держприкордонслужби перший заступник Голови Державної прикордонної служби України Василь Серватюк зустрівся з представниками Приватного Акціонерного товариства «JTI Інтернешнл Компані Україна» для обговорення питань подальшої спів

Сьогодні в Адміністрації Держприкордонслужби перший заступник Голови Державної прикордонної служби України Василь Серватюк зустрівся з представниками Приватного Акціонерного товариства «JTI Інтернешнл Компані Україна» для обговорення питань подальшої співпраці у сфері посилення боротьби з незаконною торгівлею та переміщенням контрафактних і оригінальних  тютюнових виробів через державний кордон України.

У ході зустрічі сторонами акцентовано увагу на важливості подібних заходів та обговорено найактуальніші питання у цій сфері та підписали договір про співпрацю на 2018 рік. У цьому документі визначено, що «JTI Україна» зобов’язується постійно підвищувати професійний рівень персоналу прикордонного відомства, сприяти навчанню, проводити консультації, семінари  з питань боротьби з контрабандою сигарет та надавати технічну допомогу оперативно-розшуковим та кінологічним підрозділам Держприкордонслужби.

Співпраця між Держприкордонслужбою та компанією «JTI Україна» триває з 2015 року. Протягом цього часу вже були проведені більше 20 тренінгів з персоналом прикордонного відомства щодо ідентифікації контрафактної тютюнової продукції, налагоджена система інформування стосовно марок та кількості виявлених тютюнових виробів різних виробників, які незаконно переміщувались через кордон.  Крім того, зазначена компанія протягом двох останніх років активно допомагала Кінологічному навчальному центру та Національній академії Держприкордонслужби України імені Б. Хмельницького.

З 2015 року до охорони державного кордону активно долучились службові собаки, спеціально натреновані на пошук тютюнової продукції.

 Загалом за 11 місяців 2017 року співробітники Держприкордонслужби виявили майже 8 мільйонів пачок контрабандних сигарет. З них  - понад 1,3 мільйонів пачок тютюнових виробів викрито за допомогою службових собак.

На сьогодні в органах охорони підготовлено за підтримки компанії «JTI Україна» та залучено до служби 98 спеціально натренованих собак.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси