В Адміністрації Держприкордонслужби підбили підсумки діяльності за І квартал 2018 року та визначили пріоритетні завдання на перспективу

НАЗАД
30 березня 2018 13:19

Сьогодні в Адміністрації Державної прикордонної служби України відбулося засідання Колегії відомства, на якій підбили підсумки оперативно-службової діяльності у першому кварталі 2018 року.

Сьогодні в Адміністрації Державної прикордонної служби України відбулося засідання Колегії відомства, на якій підбили підсумки оперативно-службової діяльності у першому кварталі 2018 року, обговорили актуальні питання діяльності Служби та визначили завдання на близьку перспективу.

На початку засіданні Голова Державної служби України генерал-лейтенант Петро Цигикал наголосив, що головною подією на початку цього року стала інспекційна перевірка Адміністрацією Президента України стану готовності прикордонного відомства до виконання завдань за призначенням.

«Нам вдалося в цілому гідно представити Держприкордонслужбу, яка в непростих умовах виконує значний спектр різнопланових завдань – від правоохоронних до спеціальних та бойових, - зазначив він. - Я впевнений, щобуде своєчасно опрацьована та усунена».

Також Петро Цигикал зауважив, що протягом першого кварталу обстановка на державному кордоні залишається складною та динамічною, але контрольованою. Зафіксовано чимало затримань, кількість яких значно збільшилась  у березні, та позитивних дій персоналу.

З питань оцінки діяльності Служби у першому кварталі цього року на засіданні колегії були заслухані окремі керівники департаментів та управлінь Адміністрації. Крім того, учасники заходу  обговорили питання вдосконалення системи управління та охорони кордону, зокрема на українсько-російській ділянці.

Так на засіданні зазначили, що одним з пріоритетів у поточному році є посилення захищеності кордону, в першу чергу з РФ, яку Україна офіційно визнала країною агресором. З цією метою проводиться нарощення щільності системи охорони та оперативного прикриття, реорганізація відділів прикордонної служби та реформування органів і підрозділів спеціального призначення. Зокрема з лютого розпочали функціонування Донецько-Луганське регіональне управління та Лисичанський загін, а Східне регіональне управління відомства зосередило свої зусилля виключно на контрольованій ділянці кордону з РФ.

Наприкінці засідання Голова Держприкордонслужби зупинився на основних аспектах подальшої діяльності відомства. У першу чергу це стосується модернізації та безпеки кордону, розбудови інфраструктури та реалізація Закону про деокупацію Донбасу та Указу Президента «Про невідкладні заходи з нейтралізації загроз у сфері міграційної політики».

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси