В Адміністрації Держприкордонслужби обговорили питання протидії незаконному переміщенню через державний кордон товарів та вантажів

НАЗАД
07 жовтня 2016 11:05

Учора в Адміністрації Держприкордонслужби України відбулася міжвідомча нарада щодо пошуку шляхів ефективної протидії незаконному переміщенню через державний кордон України товарів і вантажів, зокрема тютюнових виробів, алкогольних напоїв та транспортних

Учора  в Адміністрації Держприкордонслужби України відбулася міжвідомча нарада щодо пошуку шляхів ефективної протидії незаконному переміщенню через державний кордон України товарів і вантажів, зокрема тютюнових виробів, алкогольних напоїв та транспортних засобів.

У нараді взяли участь Перший заступник Голови Держприкордонслужби Василь Серватюк, виконуючий обов’язки заступника Голови Державної фіскальної служби України Мирослав Продан, представники Генеральної прокуратури, Національної поліції та Служби безпеки України.

У своєму виступі Перший заступник Голови Держприкордонслужби Василь Серватюк зазначив, що за нинішніх умов перед Держприкордонслужбою  та іншими відомствами, які здійснюють свою діяльність у прикордонні, постають нові виклики та загрози, пов’язані з незаконним переміщенням товарів і вантажів через державний кордон.  Він також наголосив, що на державному та міжвідомчому рівнях вживається низка організаційних заходів, спрямованих на мінімізацію таких загроз.

Зокрема, нещодавно була впроваджена відповідальність за незаконне переміщення товарів через лінію зіткнення, Урядом утворено Міжвідомчий цільовий центр із запобігання та виявлення порушень законодавства у цій сфері, сформовано спільні мобільні групи.

Під час обговорення учасники відмітили, що завдяки спільним зусиллям реалізуються надані повноваження щодо протидії незаконному переміщенню підакцизних товарів, основними з яких залишаються сигарети, алкогольні напої та бурштин.

З початку 2016 року прикордонниками у взаємодії з іншими правоохоронними органами  було виявлено майже 4,5 мільйонів пачок сигарет, понад 110 тисяч літрів алкогольних виробів, а також понад  600 кілограмів бурштину. Найбільш активними в цьому контексті є ділянки кордону з Румунією, Угорщиною та Польщею.

В ході зустрічі представники відомств обговорили також питання щодо удосконалення взаємодії та уточнення порядку дій Держприкордонслужби під час виявлення порушень, віднесених до компетенції органів фіскальної служби та Національної поліції.

За результатами наради учасники домовились продовжити спільну роботу щодо удосконалення правового регулювання у зазначеній сфері, зокрема можливої криміналізації товарної контрабанди підакцизних товарів та не допущення втягування у протиправну діяльність неповнолітніх осіб.

В подальшому представники відомств планують активізувати міжвідомчу співпрацю для інформаційного забезпечення Міжвідомчого цільового центру із запобігання та виявлення порушень законодавства з питань державної митної справи. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси