В Адміністрації Держприкордонслужби обговорили питання покращення умов проходження контролю в КПВВ для громадян

НАЗАД
09 лютого 2017 10:10

Учора в Адміністрації Державної прикордонної служби Україна відбулася зустріч начальника оперативного управління Ігоря Левадного із директоркою Українського представництва Організації HumanRightsWatch Танею Купер.

Учора в Адміністрації Державної прикордонної служби Україна відбулася зустріч начальника оперативного управління Ігоря Левадного із директоркою Українського представництва Організації  Human Rights Watch Танею Купер.

Метою зустрічі було обговорення рекомендацій, підготовлених Організацією Human Rights Watch спільно з Управлінням Верховного комісара ООН у справах біженців, щодо покращення роботи контрольних пунктів в’їзду-виїзду вздовж лінії розмежування. Пропозиції зокрема стосувалися збільшення пропускної спроможності КПВВ, покращення інфраструктури та інформування про функціонування контрольних пунктів в’їзду-виїзду, проведення тренінгів для персоналу, поліпшення умов проходження контролю в контрольних пунктах для громадян, насамперед людей з особливими потребами тощо.

Директор Українського представництва повідомила, що Організація  Human Rights Watch - віддана захисту прав людини в усьому світі, оперує виключно в контексті міжнародного права та у випадку України прагне стати частиною рішення існуючих проблем у східному регіоні.

Ігор Левадний висловив щиру вдячність директору Українського представництва за активну принципову позицію у вирішенні актуальних питань функціонування КПВВ в межах Донецької і Луганської областей та коротко поінформував про заходи, які вживаються керівництвом Державної прикордонної служби України.

Під час зустрічі повідомлено, що на сьогоднішній день прослідковується стійка тенденція до зростання пасажиро-транспортного потоку в КПВВ, у зв’язку із цим зростає необхідність нарощування їх пропускної спроможності.  З огляду на це, Державною прикордонною службою України було суттєво оптимізовано технологічні процеси, розгорнуто додаткові робочі місця та забезпечено необхідну кількість персоналу в існуючих контрольних пунктах.

Також під час зустрічі представниці Організації Human Rights Watch було представлено аналіз пропускних операцій в контрольних пунктах в’їзду-виїзду, який переконливо засвідчує, що завдяки вжитим заходам вдалось значно перевищити проектні пропускні спроможності деяких КПВВ.

Окремо було поінформовано, що питання облаштування та забезпечення водо-, тепло-, електропостачання КПВВ, забезпечення належних санітарно-гігієнічних умов, надання медичної допомоги, встановлення додаткового обладнання та інших заходів, направлених на удосконалення інфраструктури КПВВ, покладені на облдержадміністрації Донецької та Луганської областей.

У своєму виступі начальник оперативного інформування поінформував директора Українського представництва щодо спрощення процедури перетину лінії зіткнення соціально вразливим категоріям населення. Так, за ініціативи Держприкордонслужби України керівництвом Антитерористичної операції було внесено зміни до Тимчасового порядку контролю за переміщенням осіб, транспортних засобів та вантажів (товарів) через лінію зіткнення у межах Донецької та Луганської областей щодо надання можливості окремим категоріям громадян позачергового в’їзду до контрольних пунктів в’їзду-виїзду (блокпосту).

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси