(ВІДЕО) В Адміністрації Держприкордонслужби Арсен Аваков вручив державні нагороди

НАЗАД
04 травня 2018 13:37

Арсен Аваков зустрівся з керівництвом та особовим складом Державної прикордонної служби України та привітав зі 100-річчям створення прикордонної служби України і Днем прикордонника, який віднині відзначається 30 квітня.

Сьогодні Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков зустрівся з керівництвом та особовим складом Державної прикордонної служби України та привітав зі 100-річчям створення прикордонної служби України і Днем прикордонника, який віднині відзначається 30 квітня.

На початку заходу усі присутні вшанувати пам'ять про загиблих прикордонників хвилиною мовчання. Відмітимо, що у ході збройного протистояння на сході України загинуло 70 охоронців кордону, ще 431 прикордонник дістав поранення, а 5 вважаються зниклими безвісти. За мужність і героїзм  825 воїнів прикордонників удостоєних державних нагород.

Арсен Аваков під час виступу зазначив, що офіцери Державної прикордонної служби України мають довіру людей, яку не так легко заслужити. Довіру, яку не має жодна політична партія, жоден політик. І побажав, щоб цю лідерську позицію Держприкордонслужба тримала й надалі.

 «Багато вже зроблено, але ще багато роботи попереду, - зазначив очільник МВС. - У нас буде ключовий іспит – вийти на кордон України, який наразі окупований. Стати і тримати його. Це буде наша головна дія найближчим часом. З Днем прикордонної служби! Слава Вам! Слава Україні!»

Після вітального слова Арсен Аваков вручив військовослужбовцям, ветеранам та працівникам Держприкордонслужби 29 державних нагород і інших відзнак.

«У цей день мене переповнюють емоції та гордість за нашу Державну прикордонну служби України. 30 квітня 1918 року Окремий корпус кордонної охорони вийшов на рубежі, звільнивши Донбас і Крим та встановивши синьо-жовті стовпи. Я впевнений, що незабаром ми також вийдемо на ці рубежі. Святкуючи День прикордонника 30 квітня - ми встановили історичну справедливість», - приєднався до привітань Голова Держприкордонслужби Петро Цигикал.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси