В Адміністрації Державної прикордонної служби України обговорили питання прикордонної безпеки

НАЗАД
27 травня 2014 12:56

В Адміністрації Державної прикордонної служби України відбулось засідання круглого столу на тему «Сучасні аспекти безпекової складової держави: прикордонна безпека».

Учора в Адміністрації Державної прикордонної служби України відбулось засідання круглого столу на тему «Сучасні аспекти безпекової складової держави: прикордонна безпека». Окрім керівництва Державної прикордонної служби України до участі у засіданні були запрошені представники Верховної Ради України, Ради національної безпеки і оборони України,  представники інститутів громадянського суспільства та ветерани.

У ході засідання учасники обговорили реальну ситуацію на державному кордоні та ознайомились з  умовами, в яких прикордонникам доводиться виконувати завдання з охорони державного кордону, насамперед у Донецькій та Луганській областях.

Під час дискусії Голова Комітету Верховної Ради з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією, народний депутат України Віктор Чумак акцентував увагу присутніх на необхідності  відкритого донесення до суспільства тих проблем та питань, з якими доводиться зустрічатися прикордонникам. У свою чергу заступник Секретаря Ради національної безпеки та оборони України Олександр Литвиненко позитивно оцінив модель охорони державного кордону, яка створювалася з 2003 року, але зауважив, що в сьогоднішніх реаліях вона потребує суттєвої корекції.

Результатом роботи круглого столу стало прийняття резолюції, яка містить чіткі рекомендації для прикордонного відомства щодо шляхів вирішення поточних завдань та механізмів більш ефективної протидії існуючим загрозам.

Наприкінці зустрічі директор Департаменту охорони державного кордону генерал-полковник Павло Шишолін висловив побажання, щоб побідні експертні зустрічі стали регулярними та подякував усім присутнім за плідну роботу.      

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси