В Адміністрації Державної прикордонної служби України відбулось нагородження спортсменів, учасників ХХХ літніх Олімпійських ігор

НАЗАД
14 вересня 2012 09:48

В Адміністрації Державної прикордонної служби України відбулось нагородження спортсменів, учасників ХХХ літніх Олімпійських ігор, які входять у спортивний комітет Держприкордонслужби України.

В Адміністрації Державної  прикордонної служби України відбулось нагородження спортсменів, учасників ХХХ літніх Олімпійських ігор, які входять у спортивний комітет Держприкордонслужби України.

Для відзначення спортсменів-олімпійців та їх тренерів у заходах взяв участь Голова Державної прикордонної служби України Микола Литвин,  начальники регіональних управлінь та керівники прикордонних загонів.  Також на святкування були запрошені президент Федерації боксу України Володимир Продивус, голова міжнародної академії рейтингових технологій та соціології «Золота фортуна» Дмитро Акімов та інші гості.

Під час нагородження  було зазначено, що з  20 медалей завойованих на ХХХ літніх Олімпійських іграх у Лондоні – 6 (2 золоті, 1 срібну  та 3 бронзові) на рахунку спортсменів Державної прикордонної служби України.

Серед олімпійців, які входять у спортивний комітет прикордонного відомства, - відомі боксери Василь Ломаченко, Олександр Усик, які здобули золоті медалі, та Денис Беринчик, який також отримав срібну нагороду. Ольга Саладуха, Єлизавета Бризгіна  та Христина Стуй додали до своєї скарбнички бронзові медалі у легкій атлетиці.

Усього в Олімпіаді, що проходила в Лондоні, взяли участь 18 спортсменів, які є представниками Державної  прикордонної служби України.

За досягнення високих спортивних результатів керівник прикордонного відомства нагородив спортсменів-прикордонників медаллю «За сумлінну службу в Державній прикордонній службі України» та грошовими преміями.

Наприкінці заходу  Микола Литвин ще раз привітав спортсменів та побажав їм  подальших перемог та нових спортивних досягнень.

Спортивний підрозділ Прикордонних військ України, до складу якого увійшло багато провідних спортсменів, був створений наприкінці грудня 1992 року.

Загалом, представники спортивного комітету Державної прикордонної служби України у складі національних збірних України встановили 11 світових, 1 олімпійський, 16 європейських, 36 національних  рекордів. Сьогодні у колективі проходять службу 38 заслужених майстрів спорту, 4 заслужених тренери України, 26 майстрів спорту міжнародного класу, 16 майстрів спорту. У підрозділі культивується 17 олімпійських видів спорту.

За час свого існування у скарбницю спортивних досягнень було покладено понад 400 медалей з чемпіонатів та першостей світу й Європи, майже половина з яких – золоті. Загалом за період незалежності в Олімпійських іграх взяли участь 134 прикордонники. Здобуто 10 золотих, 10 срібних та 9 бронзових нагород.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси