Урядовці України та Республіки Литва завітали на Луганщину

НАЗАД
11 лютого 2022 19:41

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, Прем’єр-міністр Литви Інґріда Шимоніте та Віце-прем'єр-міністр України – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук завітали до прикордонників на Луганщину

Супровід роботи делегатів здійснювали Командувач операції Об’єднаних Сил генерал-лейтенант Олександр Павлюк, Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай та начальник Луганського прикордонного загону ім. Героя України полковника Євгенія Пікуса полковник Юрій Петрів.

Високопосодовці відвідали контрольний пункт в’їзду-виїзду «Станиця Луганська». Під час робочої поїздки гостей ознайомили з режимом функціонування, порядком проведення пропускних операцій через лінію розмежування та надали відповіді на важливі питання.

«На сьогодні, на Луганщині, функціонують три дорожні коридори – КПВВ «Золоте», «Щастя» та «Станиця Луганська». Однак через блокування руху з боку окупаційної влади до та з тимчасово окупованої території України, фактичний пропуск осіб здійснюється лише в КПВВ «Станиця Луганська» – зауважив полковник Юрій Петрів.

Змінивши локацію делегати вибули до КПВВ «Щастя», де відбувся брифінг за участі Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та Прем’єр-міністерки Литви Інґрід Шимоніте, де присутні мали можливість отримати відповіді на важливі питання.

«За 8 років війна забрала 14 тисяч життів українців, 1,5 мільйони людей змушені були залишити свої домівки та поновити своє життя. Рани, які не можна вилікувати залишились в серцях мільйонів українців. І я тут щоб запевнити українців та людей, що їхні друзі та партнери намагаються зробити все для того щоб забезпечити деескалацію конфлікту та підтримати Україну», – сказала Інґрід Шимоніте

Після діалогу з громадськістю, високопосадовці ознайомились із облаштуванням прилеглої території - сервісної зони. Наразі, там функціонує центр надання адміністративних послуг, кімната матері та дитини, відділення банку та інші зручності для громадян, які перетинатимуть КПВВ. 

На завершення зустрічі делегати подякували за теплий прийом.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси