«Урок мужності» від моряків-прикордонників

НАЗАД
04 березня 2024 09:28

Днями, на запрошення освітян Білгород-Дністровської громади військовослужбовці 23 загону Морської охорони завітали до однієї зі шкіл міста та провели для учнів урок патріотичного виховання. Військові розповіли школярам про свій бойовий шлях, історію створення загону, його діяльність та особливості несення служби в лавах Морської охорони.

Моряки-прикордонники продемонстрували захисне спорядження, бронежилети та шоломи, показали вміст військової аптечки. Діти проявили неабиякий інтерес, ставили питання про вагу бронежилетів, міцність касок та на скільки треба бути сильним, аби стати захисником України. За доброю традицією, учні мали змогу все приміряти.  

Надзвичайно зворушливим подарунком для прикордонників став концерт, який підготували діти.

«Нинішні школярі тримають руку на пульсі, вони вже знають, що таке броня, каски, турнікети. Адже у кожної дитини зараз хтось із рідних служить у війську. Це і радує, і засмучує… З одного боку, ти радієш, що українські школярі турбуються про майбутнє України, а з іншого – розумієш, що ця війна забирає у них безтурботне дитинство. Такі заняття не лише долають розрив між військовим і цивільним секторами, а й відіграють вирішальну роль у вихованні почуття патріотизму та стійкості серед молоді. Завдяки такому молодому поколінню, нас очікує світле та об’єднане майбутнє України», – поділився своїми думками військовослужбовець Володимир.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси