Українські захисники, серед яких і легендарний Ігор Момот, отримали звання «Народний герой України»

НАЗАД
11 лютого 2017 12:17

В Черкасах відбулася 21-а церемонія відзначення недержавною нагородою «Народний герой України». У числі нагороджених посмертно був і легендарний генерал-майор Ігор Момот, ім’я якого носить Навчальний центр підготовки молодших спеціалістів Державної прикор

Вчора в Черкасах відбулася 21-а церемонія відзначення недержавною нагородою «Народний герой України» воїнів, які захищали територіальну цілісність та суверенітет нашої держави. Серед нагороджених військовослужбовців, троє отримали її посмертно. У числі нагороджених посмертно був і легендарний генерал-майор Ігор Момот, ім’я якого носить Навчальний центр підготовки молодших спеціалістів Державної прикордонної служби України.

Зі сльозами на очах нагороду Ігоря Момота отримала його дружина Надія, а зал стоячи аплодував на честь відважного прикордонника.

Сам захід відбувався у черкаському міському будинку імені Кулика, а нагороди героям вручали волонтерка Олена Шевцова та батько героя Небесної сотні Устима Володимир Голоднюк. Зазначимо, що орден «Народний герой України» був запроваджений у 2015 році і виконаний у двох модифікаціях – для воїнів, які зі зброєю в руках захищали українську землю, та для волонтерів і медиків. Усього виготовлено вже більше 100 орденів.

По завершенню церемонії рідні Ігоря Момота, представники Адміністрації та Навчального центру Держприкордонслужби разом з волонтерами, ветеранами та небайдужими громадянами поклали квіти до пам’ятника на честь прикордонника.

Нагадаємо, що генерал-майор Ігор Момот очолював Навчальний центр підготовки молодших спеціалістів Державної прикордонної служби України. Після ускладнення ситуації на сході України він сформував то очолив мотоманеврену групу навчального закладу. Його група виконувала завдання з охорони державного кордону на найбільш вразливих ділянках. Підрозділ під командуванням тоді ще полковника Ігоря Момота неодноразово вступав в бій з незаконними військовими формуваннями в районах населених пунктів Дмитрівка, Маринівка і Амвросіївка Донецької області.

Загинув легендарний прикордонник 11 липня 2014 року поблизу Зеленопілля на Луганщині у результаті обстрілу російськими найманцями з «Градів» позицій, де знаходилося угрупування Державної прикордонної служби України та Збройних сил України.

12 липня 2014 року Президент України Петро Порошенко посмертно присвоїв Ігорю Момоту військове звання генерал-майора. Сьогодні його ім’я носить Навчальний центр прикордонного відомства.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси