Українські та польські прикордонники обмінялися кращими практиками у сфері протидії нелегальній міграції

НАЗАД
06 липня 2021 08:28

Днями відбулася зустріч директорів підрозділів прикордонних відомств України та Польщі, відповідальних за роботу з іноземцями-правопорушниками, їх затримання, ідентифікацію та реадмісію.

Під час зустрічі делегати представили сучасну міграційну ситуацію в обох державах, з особливим нахилом на українсько-польську ділянку державного кордону. Також обговорили проблеми повернення осіб, міграційні ризики та загрози та презентували кращі практики щодо протидії нелегальній міграції та пов’язаної з нею контрабандою підакцизних товарів.

Візит включав у себе також презентацію та відвідування Охоронюваного центру для затриманих іноземців у м. Лешноволя, а також Контактного пункту «Дорохуск-Ягодин» як передового й ефективного засобу двостороннього співробітництва у прикордонні сфері, що потребує поновлення з урахуванням карантинних вимог.

Сторони обговорили результати проведених дидактичних заходів, у ході яких навчено три групи курсантів старших курсів факультету правоохоронної діяльності Національної академії Держприкордонслужби ім. Б. Хмельницького у Спеціалізованому навчальному центрі Прикордонної Варти Республіки Польща, семінарів-практикумів і стажування в польських місцях несвободи 20 українських прикордонників, які забезпечують охорону та конвоювання затриманих осіб. Також підбили підсумки стажування двох груп старших посадових осіб в Управлінні у справах іноземців Головної Комендатури Прикордонної Варти Республіки Польща.

Делегати домовилися продовжити реалізацію аналогічних заходів у другому півріччі поточного року, а також вирішили започаткувати навчання базовим засадам запобігання нелегальній міграції молодих офіцерів-прикордонників у Польщі та судових експертів Головного експертно-криміналістичного центру Держприкордонслужби України новим способам підробки паспортних документів. Окремим напрямком двостороннього співробітництва, що потребує активізації та розвитку, визначено ІТ-забезпечення міграційних аспектів на державному кордоні.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси